Alphens.nl

Hoe staat het ervoor met het nieuwe gebouw van het Scala College?

De vmbo en havo klassen van het Scala College gaan verhuizen. Na de herfstvakantie zullen de lessen niet meer plaatsvinden in het gebouw aan de Diamantstraat, maar krijgen de leerlingen les in een nieuw gebouw aan de Henry Dunantweg. Maar hoe verloopt de bouw eigenlijk?

Aan het nieuwe gebouw van het Scala College wordt volop gebouwd om het voor de herfstvakantie af te krijgen. Hoewel de bouw een paar maanden vertraging heeft opgelopen, lijkt het er nu toch echt op dat de leerlingen vanaf oktober 2023 leskrijgen in het gebouw aan de Henry Dunantweg.

Domeinen

In de nieuwbouw van het Scala College worden lessen verzorgd in domeinen. Dit betekent dat een groep leerlingen in een eigen gedeelte van het gebouw onderwijs zal volgen. Daar zijn ook de kluisjes en is hun werkplek. Naast de domeinen voor de bovenbouw van het vmbo en de havo is er in de nieuwbouw ook ruimte gereserveerd voor leerlingen uit de onderbouw. Er komt een apart domein voor biologie, natuurkunde en scheikunde.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Scala College

Ook het schoolplein wordt anders dan dat bij de Diamantstraat. “Er komt bijvoorbeeld een calisthenics park. Dat zijn buiten-fitnesstoestellen die je ook in het Zegerslootgebied hebt staan”, vertelt Raymond Pet. Ook komt er een buitenruimte waar gevoetbald en gebasketbald kan worden. “Wat ook anders is dan bij de Diamantstraat is dat er geen hek om het gebouw heen komt. Bewoners van de wijk kunnen dus ook gebruik maken van de sportvoorzieningen.” Wel laat de directeur weten dat als dit niet blijkt te werken, er toch een hek gebouwd kan worden.

“Ik ben blij dat we in het najaar eindelijk kunnen verhuizen”, aldus Pet. Het gebouw aan de Diamantstraat is al zo’n veertig jaar oud, dus het was hoog tijd voor een modern schoolgebouw dat past bij het onderwijs van nu. Ook vertelt de directeur dat ze als school klaar zijn voor een nieuwe start: “We laten het oude gebouw met een geheel onterechte slechte naam achter en starten met een schone lei in een super gebouw!”

Lees ook: Nieuwe woningen op huidige locatie Scala College Diamantstraat


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.