Alphens.nl

Hoe staat het ervoor met het nieuwe gebouw van het Scala College?

De vmbo en havo klassen van het Scala College gaan verhuizen. Na de herfstvakantie zullen de lessen niet meer plaatsvinden in het gebouw aan de Diamantstraat, maar krijgen de leerlingen les in een nieuw gebouw aan de Henry Dunantweg. Maar hoe verloopt de bouw eigenlijk?

Aan het nieuwe gebouw van het Scala College wordt volop gebouwd om het voor de herfstvakantie af te krijgen. Hoewel de bouw een paar maanden vertraging heeft opgelopen, lijkt het er nu toch echt op dat de leerlingen vanaf oktober 2023 leskrijgen in het gebouw aan de Henry Dunantweg.

Domeinen

In de nieuwbouw van het Scala College worden lessen verzorgd in domeinen. Dit betekent dat een groep leerlingen in een eigen gedeelte van het gebouw onderwijs zal volgen. Daar zijn ook de kluisjes en is hun werkplek. Naast de domeinen voor de bovenbouw van het vmbo en de havo is er in de nieuwbouw ook ruimte gereserveerd voor leerlingen uit de onderbouw. Er komt een apart domein voor biologie, natuurkunde en scheikunde.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Scala College

Ook het schoolplein wordt anders dan dat bij de Diamantstraat. “Er komt bijvoorbeeld een calisthenics park. Dat zijn buiten-fitnesstoestellen die je ook in het Zegerslootgebied hebt staan”, vertelt Raymond Pet. Ook komt er een buitenruimte waar gevoetbald en gebasketbald kan worden. “Wat ook anders is dan bij de Diamantstraat is dat er geen hek om het gebouw heen komt. Bewoners van de wijk kunnen dus ook gebruik maken van de sportvoorzieningen.” Wel laat de directeur weten dat als dit niet blijkt te werken, er toch een hek gebouwd kan worden.

“Ik ben blij dat we in het najaar eindelijk kunnen verhuizen”, aldus Pet. Het gebouw aan de Diamantstraat is al zo’n veertig jaar oud, dus het was hoog tijd voor een modern schoolgebouw dat past bij het onderwijs van nu. Ook vertelt de directeur dat ze als school klaar zijn voor een nieuwe start: “We laten het oude gebouw met een geheel onterechte slechte naam achter en starten met een schone lei in een super gebouw!”

Lees ook: Nieuwe woningen op huidige locatie Scala College Diamantstraat


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!