SUM Architecten

Hoe staat het met de plannen voor de renovatie van De Ridderhof?

Het is vandaag tien jaar geleden dat het welbekende Ridderhofdrama zich afspeelde. Sindsdien is de kwaliteit van het winkelcentrum achteruitgegaan. Ontwikkelaar Caspar Wortmann vertelde ons vorig jaar over de plannen voor renovatie van De Ridderhof. Hoe staat het nu met deze plannen?

“De Ridderhof is een winkelcentrum met een verhaal, maar het moet meer zijn dan dat. Het is een uitdaging om dat te bewerkstelligen, maar het is zeker niet onmogelijk”, vertelde Wortmann ons vorig jaar al. “Na de renovatie moet De Ridderhof weer een plek worden waar mensen graag komen.” 

Helderheid voor bezoekers door duidelijke en betere toegangen, één geheel in het interieur, een verbeterde parkeermogelijkheid en een duidelijke verbinding tussen de twee pleinen moeten daar onder andere een bijdrage aan gaan leveren. ''En het moet een plek worden om met plezier een kop koffie te drinken.''

Verbinding tussen deel Hoogvliet en VVE

De plannen zijn mooi, maar wat is de status ervan? Na wat radiostilte liggen we nu weer op koers'', laat Wortmann weten. Corona heeft natuurlijk niet geholpen, maar een moeilijkheid bleek ook de slechte aansluiting tussen het deel van de Vereniging van Eigenaren (VVE) en Hoogvliet, die het in 2011 gebouwde deel van De Ridderhof onder haar hoede heeft. ''We moesten een stapje terug doen om het deel van Hoogvliet en het deel van de VVE beter met elkaar te verbinden, voordat we verder konden met de uitwerking van het plan en concrete stappen.''

Binnenkort zullen er eigendommen juridisch herschikt gaan worden. ''Er wordt een ingrijpende wijziging van de splitsingsakte voorbereid, zodat de deelprojecten van Hoogvliet en van de VVE beter op hun plek vallen wat betreft eigenaarschap en investeringsbudget. Hier zijn we het afgelopen jaar erg druk mee geweest. Tegelijk wordt dan ook het voorlopig ontwerp vastgelegd, dus binnenkort kunnen we ook weer wat laten zien'', aldus Wortmann. 

Begin 2023 start bouw

''Op zijn vroegst wordt eind november 2021 de omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente. Naar verwachting kunnen we bij een akkoord vanaf april 2022 beginnen met het uitwerken van de plannen met een aannemer, die daar het najaar voor nodig zal hebben. Dat zou betekenen dat begin 2023 de start van de bouw zou kunnen plaatsvinden.''

Een impressie van de vernieuwde Ridderhof vind je hieronder.

Foto album

begane grond vanaf zuidentree.jpg (foto: SUM Architecten)
binnenplein zuid.jpg (foto: SUM Architecten)
noordentree.jpg (foto: SUM Architecten)
entree carmenplein.jpg (foto: SUM Architecten)
vanaf binnenplein zuid richting passage - bestaand.jpg (foto: SUM Architecten)
vanaf binnenplein zuid richting passage - nieuw.jpg (foto: SUM Architecten)
vanuit passage naar binnenplein noord - bestaand.jpg (foto: SUM Architecten)
vanuit passage naar binnenplein noord - nieuw.jpg (foto: SUM Architecten)
zuidentree.jpg (foto: SUM Architecten)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Theater vandaag 10:34

Theatervoorstelling Op Rouwtour

Stichting Lichtjes in het Donker, de organisatie achter de jaarlijkse herdenking van overledenen in Alphen aan den Rijn, organiseert theatervoorstelling Op Rouwtour met Ameline Ansu en Wendy Hoogendijk.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:18

Profiteer alleen deze maand van de APK-keuring voor slechts €40 voor benzineauto's en €50 voor dieselauto's!

De APK-keuring is een wettelijke verplichting in Europa om de veiligheid en milieunormen van voertuigen te waarborgen. Tijdens de keuring wordt jouw auto nauwkeurig gecontroleerd volgens de regelgeving van de RDW. Verloopt de APK van je auto in de komende twee maanden? Dan is het tijd om een afspraak te maken bij Auto Service Alphen! Gedurende de hele maand februari bieden ze een speciale actie aan: een APK-keuring voor slechts €40 voor benzineauto's en €50 voor dieselauto's.

Verkeer en vervoer vandaag 09:15

Geen treinverkeer tussen Bodegraven en Alphen door defecte spoorbrug

Een defecte spoorbrug heeft gezorgd voor een tijdelijke stopzetting van het treinverkeer tussen Alphen aan den Rijn en Bodegraven. Reizigers die afhankelijk zijn van deze route worden aangeraden op de hoogte te blijven van de situatie en alternatieve reisplannen te overwegen.

Te zien op televisie/online gisteren 17:40

Drie Alphenaren te zien in nieuw RTL programma: ‘P1 Beat The Pro’

In het nieuwe RTL-programma 'P1 Beat the Pro', dat vanaf 25 februari op RTL7 en Videoland te zien is, zullen drie Alphenaren schitteren. Thomas Berge, Tim Coronel en Bjorn Remmerswaal maken deel uit van het spektakel, waarin VIP-duo's de strijd aangaan met tweevoudig wereldkampioen simracer Jarno Opmeer, bijgestaan door coureurs Jeroen Bleekemolen en Beitske Visser.

Weer in Alphen gisteren 15:29

Donderdagavond zware windstoten door storm Louis

Vanavond trekt storm louis over ons land. Het KNMI heeft vanaf 18:00 uur code geel afgegeven. Er worden zware windstoten verwacht, landinwaarts tot 90 kilometer per uur en aan de kust tot zo’n 110 kilometer per uur. Deze weersomstandigheden kunnen hinder veroorzaken voor verkeer en buitenactiviteiten.