SUM Architecten

Hoe staat het met de plannen voor de renovatie van De Ridderhof?

Het is vandaag tien jaar geleden dat het welbekende Ridderhofdrama zich afspeelde. Sindsdien is de kwaliteit van het winkelcentrum achteruitgegaan. Ontwikkelaar Caspar Wortmann vertelde ons vorig jaar over de plannen voor renovatie van De Ridderhof. Hoe staat het nu met deze plannen?

“De Ridderhof is een winkelcentrum met een verhaal, maar het moet meer zijn dan dat. Het is een uitdaging om dat te bewerkstelligen, maar het is zeker niet onmogelijk”, vertelde Wortmann ons vorig jaar al. “Na de renovatie moet De Ridderhof weer een plek worden waar mensen graag komen.” 

Helderheid voor bezoekers door duidelijke en betere toegangen, één geheel in het interieur, een verbeterde parkeermogelijkheid en een duidelijke verbinding tussen de twee pleinen moeten daar onder andere een bijdrage aan gaan leveren. ''En het moet een plek worden om met plezier een kop koffie te drinken.''

Verbinding tussen deel Hoogvliet en VVE

De plannen zijn mooi, maar wat is de status ervan? Na wat radiostilte liggen we nu weer op koers'', laat Wortmann weten. Corona heeft natuurlijk niet geholpen, maar een moeilijkheid bleek ook de slechte aansluiting tussen het deel van de Vereniging van Eigenaren (VVE) en Hoogvliet, die het in 2011 gebouwde deel van De Ridderhof onder haar hoede heeft. ''We moesten een stapje terug doen om het deel van Hoogvliet en het deel van de VVE beter met elkaar te verbinden, voordat we verder konden met de uitwerking van het plan en concrete stappen.''

Binnenkort zullen er eigendommen juridisch herschikt gaan worden. ''Er wordt een ingrijpende wijziging van de splitsingsakte voorbereid, zodat de deelprojecten van Hoogvliet en van de VVE beter op hun plek vallen wat betreft eigenaarschap en investeringsbudget. Hier zijn we het afgelopen jaar erg druk mee geweest. Tegelijk wordt dan ook het voorlopig ontwerp vastgelegd, dus binnenkort kunnen we ook weer wat laten zien'', aldus Wortmann. 

Begin 2023 start bouw

''Op zijn vroegst wordt eind november 2021 de omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente. Naar verwachting kunnen we bij een akkoord vanaf april 2022 beginnen met het uitwerken van de plannen met een aannemer, die daar het najaar voor nodig zal hebben. Dat zou betekenen dat begin 2023 de start van de bouw zou kunnen plaatsvinden.''

Een impressie van de vernieuwde Ridderhof vind je hieronder.

Foto album

begane grond vanaf zuidentree.jpg (foto: SUM Architecten)
binnenplein zuid.jpg (foto: SUM Architecten)
noordentree.jpg (foto: SUM Architecten)
entree carmenplein.jpg (foto: SUM Architecten)
vanaf binnenplein zuid richting passage - bestaand.jpg (foto: SUM Architecten)
vanaf binnenplein zuid richting passage - nieuw.jpg (foto: SUM Architecten)
vanuit passage naar binnenplein noord - bestaand.jpg (foto: SUM Architecten)
vanuit passage naar binnenplein noord - nieuw.jpg (foto: SUM Architecten)
zuidentree.jpg (foto: SUM Architecten)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:54

Wethouder Gert-Jan Schotanus en Kinderboerderij Zegersloot planten eerste voedselbomen

Op maandag 1 april worden, tijdens het paasfestijn, de 1e bomen geplant voor het te realiseren voedselpark bij kinderboerderij Zegersloot. Deze eerste bomen, genaamd berken, zijn niet bedoeld als voedsel voor mensen, maar juist als leefgebied voor de weidehommel. Samen met andere iconische soorten zoals de merel, huismus en egel, zal de weidehommel profiteren van een nieuw aangelegde habitat. 

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem.