Gemeente Alphen aan den Rijn

Hoe tevreden zijn Alphenaren over de afvalinzameling?

Afgelopen februari is er onderzoek gedaan naar de tevredenheid over afval in Alphen. Hieruit kwam onder andere naar voren dat grof afval periodiek opgehaald zou moeten worden en dat er meer brengvoorzieningen zouden moeten komen voor gescheiden afval in de woonkernen.

De algemene bewonerstevredenheid wat betreft afval werd dit jaar gewaardeerd met een 7,5. In 2017 was dat een 7,4. Ondanks dat dit een klein verschil is, is er wel een groter verschil in tevredenheid over de inzameling van pmd, restafval en grof (tuin)afval, op een positieve manier.

De inzamelfrequentie van afval voldoet aan de verwachtingen van 75 procent van de inwoners. Dat geldt echter niet voor oud papier, daarvan vindt 28 procent dat het vaker opgehaald zou moeten worden.

Enkele resultaten uit het onderzoek zijn dat ophalen aan huis beter bevalt dan het wegbrengen van afvalsoorten en dat rolcontainers beter worden gewaardeerd dan het aanbieden van zakken en dozen.

Verbeterpunten zijn dat grof afval periodiek opgehaald zou moeten worden in plaats van op afspraak, dat er meer brengvoorzieningen voor gescheiden afval moeten komen in de woonkern en dat de rolcontainers voor afval groter zouden moeten zijn.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:38

Vannacht gaat de klok een uur terug

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober gaat de wintertijd in. Dit houdt in dat de klok een uur achteruit gaat, en de dag dus een uur langer duurt!

Alphense Zendmast gisteren 13:05

Alphense zendmast gedoofd voor Nacht van de Nacht

Alle lichten van de Alphense zendmast zullen zaterdagavond 24 oktober om 21:00 uur uit gaan. Dit gebeurt ter gelegenheid van de Nacht van de Nacht. Tot 21:00 uur is de zendmast blauw gekleurd voor het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties.

Alphens Restaurantweek gisteren 11:59

Koeien en Kaas bij jou thuis: binnen 15 minuten je zelfgemaakte diner op tafel

De komende weken organiseren wij de Alphens Restaurantweek bij jou thuis! Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen en omstreken. Dit keer vertellen we je alles over de heerlijke gerechten die je bij Koeien en Kaas kunt bestellen.

Overige gisteren 10:47

Kerstmarkt bij de kringloop: “Het lijkt hier wel een tuincentrum”

Bakken vol kerstballen, engelenhaar, slingers, mokken met warme chocolademelk én een kerstbomenshow. Dat klinkt als een beschrijving van elk willekeurig tuincentrum rond de kerstperiode, maar volgende week is dit ook het geval bij Kringloop Alphen. “Je verwacht het misschien niet, maar ook kunstbomen die al een ander huis hebben gehad, kunnen er nog prachtig en vol met naalden uitzien.”