Gemeente Alphen aan den Rijn

Hoe tevreden zijn Alphenaren over de afvalinzameling?

Afgelopen februari is er onderzoek gedaan naar de tevredenheid over afval in Alphen. Hieruit kwam onder andere naar voren dat grof afval periodiek opgehaald zou moeten worden en dat er meer brengvoorzieningen zouden moeten komen voor gescheiden afval in de woonkernen.

De algemene bewonerstevredenheid wat betreft afval werd dit jaar gewaardeerd met een 7,5. In 2017 was dat een 7,4. Ondanks dat dit een klein verschil is, is er wel een groter verschil in tevredenheid over de inzameling van pmd, restafval en grof (tuin)afval, op een positieve manier.

De inzamelfrequentie van afval voldoet aan de verwachtingen van 75 procent van de inwoners. Dat geldt echter niet voor oud papier, daarvan vindt 28 procent dat het vaker opgehaald zou moeten worden.

Enkele resultaten uit het onderzoek zijn dat ophalen aan huis beter bevalt dan het wegbrengen van afvalsoorten en dat rolcontainers beter worden gewaardeerd dan het aanbieden van zakken en dozen.

Verbeterpunten zijn dat grof afval periodiek opgehaald zou moeten worden in plaats van op afspraak, dat er meer brengvoorzieningen voor gescheiden afval moeten komen in de woonkern en dat de rolcontainers voor afval groter zouden moeten zijn.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek gisteren 18:42

Alphens Restaurantweek: Bowling Alphen - een culinaire strike

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Bowling Alphen.

Advertorial Winkels gisteren 14:46

Bieronline: een webshop met speciaalbieren

De afgelopen maanden hebben John en Maarten van Bier Online het steeds vaker gehad over het starten van een webshop met speciaalbieren. ‘’Tijdens de coronapandemie hebben wij besloten het risico te nemen en deze webshop te realiseren. Dit kon mede dankzij onze kennis, aangezien wij naast Bier Online allebei een fulltimebaan in de ICT hebben.’’

Overige gisteren 09:31

Ontsnapte pinguïn uit Avifauna gevonden

Eerder deze week is er een pinguïn ontsnapt uit vogelpark Avifauna. Na eerder gesignaleerd te zijn bij Nieuwveen werd het beestje gisteren eindelijk gevonden in Bodegraven.

Alphens Restaurantweek 8 aug. 2020 17:35

Alphens Restaurantweek: Osteria La Piazza - waan je in ‘la dolce vita’

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Osteria La piazza!