Van Ekris
Advertorial Overige

Hofleverancier Van Ekris Toyota nu ook in Alphen

Sinds begin van dit jaar heeft Van Ekris de Toyota dealer Oudshoorn overgenomen. Het familiebedrijf laat er dan ook geen gras over groeien en springt er vol in.  

Van Ekris bestaat al meer dan 100 jaar en is het enige Toyota dealer bedrijf in Nederland dat zich Hofleverancier mag noemen en ook nog eens een echt familie bedrijf is. Op dit moment staat de 4e generatie aan het roer van het bedrijf.

"Wij hadden altijd goed contact met Oudshoorn en zijn hierdoor tot de overname gekomen. Gelukkig zijn bij de overname wel de bekende gezichten van dit filiaal gebleven, waar wij heel gelukkig mee zijn. Het unieke is dat we beide familiebedrijven zijn waardoor er veel gelijkenissen zijn. Toch zijn wij aan de slag gegaan met wat vernieuwingen. De parkeerplaats is door het mooie veengebied flink verzakt en is verhoogd. Maar ook binnen hebben wij de showroom een prachtige update gegeven en laten wij hierin graag zien wat de historie van Toyota en van Van Ekris is. Ook de toekomst van Toyota staat centraal." Aldus Stefan van Ekris, eigenaar Van Ekris.

Opeens vier trailers voor de deur
"Het aanbod van occasions is ook enorm vergroot. Van Ekris doet heel veel in jong gebruikte auto’s en dat hebben wij geweten," aldus Corne van Veen, manager. Na de overname stonden er ineens 4 trailers met prachtige jonge Toyota occasions voor de deur. Sinds de overname hebben wij een beschikbaarheid over 250 Toyota occasions en dat werkt heel fijn omdat je echt altijd beschikt over de juiste auto voor de klant."

"Gratis voor elke bestaande en nieuwe klant is de Van Ekris voordeelpas t.w.v. € 225 bij normaal onderhoud. Hierin zitten handige service punten zoals gratis vloeistoffen bijvullen, batterij lampjes vervangen tussen door. Van Ekris beloond de loyale klant en dat is fijn om aan te mogen bieden", vertelt Reinier van Bloemendal, aftersales manager. 

Enige dealer bedrijf dat 100 bestaat en Hofleverancier is
"Ook het Hofleverancier zijn geeft net weer een andere sfeer. Veel klanten valt het op en stellen er vragen over en dat is natuurlijk heel leuk. Zo kunnen wij het verhaal vertellen over de historie en de manier waarop Van Ekris dit gekregen heeft. Dat je daarvoor alleen al 100 jaar moet bestaan maakt het dat je deel uitmaakt van een hele rijke historie in een uniek familiebedrijf wat nergens te vinden is", aldus Jolanda Mol, receptionist bij Van Ekris Alphen a/d Rijn.

Van Ekris is bekend met bedrijven in Mijdrecht en Maarssen. Ooit begonnen in Breukelen en uitgebreid naar Mijdrecht. Zelf leuk om te noemen dat heel vroeger er zelf een familielid bij de Toyota dealer in Alphen heeft gewerkt om ervaring op te doen. Dus zo vreemd is Alphen niet voor Van Ekris.

Of het veel werk is om Hofleverancier te zijn? "Jazeker! Je moet natuurlijk eerst 100 jaar bestaan. Na de aanvraag hebben wij veel controles gehad van de arbeidsinspectie, milieudienst, gemeente en politie. We zijn echt compleet doorgelicht tot en met documenten uit 1912 aan toe. Ook het personeelsbeleid, het verloop van personeel, ziekteverzuim en opleidingsprogramma’s wordt bekeken. Ook hier krijgen wij controles op", vertelt Stefan van Ekris.


Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.