Pixabay

Hogeschool in Alphen op korte termijn niet denkbaar

Voorlopig komt er nog geen vestiging van een hogeschool in Alphen.  

Dit blijkt uit een antwoord van de gemeente op de vragen van Gert van den Ham. Het college van burgemeester en wethouders laat weten gesprekken te hebben gevoerd met één hogeschool over een mogelijke dependance of het aanbieden van een curriculum in Alphen. De gemeente is geïnteresseerd om in de (nabije) toekomst beroepsonderwijs in Alphen aan de bieden, maar meldt dat dit op korte termijn niet denkbaar is.

“Verder staan we open voor iedere hogeschool die met ons in gesprek wil gaan om te onderzoeken welke vormen van vervolgonderwijs voor het beroepsonderwijs mogelijk in Alphen kunnen worden aangeboden en welke branches daar ook behoefte aan hebben zodat jongeren een studie kunnen volgen die ook relevant is voor de arbeidsmarkt in Alphen aan den Rijn en omgeving”, schrijft het college.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 20:02

Geen valse beloftes meer voor de Molukse gemeenschap

Op 10 oktober jl. vond op het Gemeentehuis Alphen aan den Rijn de commissiebehandeling met betrekking tot het sociaal en maatschappelijk domein plaats inzake het voorstel van het college aan de raad over de 2e fase van de herijking dorps- en buurthuizen.  

Gemeente vandaag 17:51

Nieuwe aanpak tegen Japanse Duizendknoop

Gemeente Alphen aan den Rijn start een proef met een nieuwe bestrijdingsmethode voor Japanse duizendknoop. Het gaat om een elektrische onkruidbestrijder die heel gericht onkruid aanpakt.

Politiek vandaag 17:23

Pilot met vast team voor groenbeheer per dorp of buurt

Gemeente Alphen aan den Rijn voert een pilot uit om met een vast team een buurt of dorp te onderhouden. Dezelfde groenmedewerkers werken een aantal dagen per week op dezelfde locatie. Daardoor kan een buurt de prioriteiten zelf bepalen.

Advertorial Horeca vandaag 16:54

Speciaalbieren voor het uitkiezen bij De Bierentuin

Alphen aan den Rijn is een bierentuin rijker. In de Hooftstraat is sinds kort De Bierentuin gevestigd, een plek waar de speciaalbieren vol in het zicht staan en eigenaar Willem Peter altijd in is voor een praatje.  

Horeca vandaag 16:15

Restaurantweek: Bowling Alphen

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Deze keer zetten we Bowling Alphen in de schijnwerpers.