Alphens

Hondenlosloopgebied terug naar de tekentafel

De Alphense politiek keurt het voorstel voor een hondenlosloopgebied af. Er zijn twee varianten voorgelegd die allebei de handen niet op elkaar krijgen. De grootste uitdaging is de vervuiling en veiligheid van het terrein en wie dit zal beheren.

De politieke partijen van Alphen aan den Rijn hebben het voorstel van wethouder Gert-Jan Schotanus om een keuze te maken uit twee constructies voor een nieuw losloopgebied voor honden aan het Goudse Rijpad van tafel geveegd. De rol van Stichting Alphense Hondenbezitter is daarin cruciaal. De partijen melden in een commissievergadering op donderdag 3 februari dat zij een nieuw en aanzienlijk beter voorstel verwachten.

De Alphense Hondenbezitter wil een afgesloten gebied beheren, als het om een openbaar terrein gaat zal de stichting dit niet gaan beheren. Bij een afgesloten gebied kan een goed beheer worden gegarandeerd, bij een open terrein niet. De stichting wil wel een losloopgebied beheren, maar dus niet volgens de voorwaarden die gemeente stelt. Dat is begin vorig jaar al aan de gemeente gemeld, aldus voorzitter Richard Deijs.

Wethouder Gert-Jan Schotanus koos snel eieren voor zijn geld en heeft het voorstel teruggenomen. De uitdaging is wat hem betreft, dat het huidige tijdelijke terrein een bedrijventerrein is dat moet worden uitgegeven en dat er daarom snel geschakeld moet worden om een nieuw terrein te realiseren. "We gaan opnieuw met de Alphense Hondenbezitter om de tafel en we zullen ook andere hondenclubs bij de gesprekken betrekken."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”

Advertorial Overige vandaag 10:55

Senioren colleges in het buurthuis AquaRijn

De komende twee maanden organiseert Buurthuis AquaRijn voor het eerst senioren colleges in samenwerking met stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. Op woensdag 18 mei van 19:30 tot 20:30 uur zal het eerste college plaatsvinden: De inzet van slimme technologie bij rampenbestrijding. Toegang is gratis.