Alphens

Hondenlosloopgebied terug naar de tekentafel

De Alphense politiek keurt het voorstel voor een hondenlosloopgebied af. Er zijn twee varianten voorgelegd die allebei de handen niet op elkaar krijgen. De grootste uitdaging is de vervuiling en veiligheid van het terrein en wie dit zal beheren.

De politieke partijen van Alphen aan den Rijn hebben het voorstel van wethouder Gert-Jan Schotanus om een keuze te maken uit twee constructies voor een nieuw losloopgebied voor honden aan het Goudse Rijpad van tafel geveegd. De rol van Stichting Alphense Hondenbezitter is daarin cruciaal. De partijen melden in een commissievergadering op donderdag 3 februari dat zij een nieuw en aanzienlijk beter voorstel verwachten.

De Alphense Hondenbezitter wil een afgesloten gebied beheren, als het om een openbaar terrein gaat zal de stichting dit niet gaan beheren. Bij een afgesloten gebied kan een goed beheer worden gegarandeerd, bij een open terrein niet. De stichting wil wel een losloopgebied beheren, maar dus niet volgens de voorwaarden die gemeente stelt. Dat is begin vorig jaar al aan de gemeente gemeld, aldus voorzitter Richard Deijs.

Wethouder Gert-Jan Schotanus koos snel eieren voor zijn geld en heeft het voorstel teruggenomen. De uitdaging is wat hem betreft, dat het huidige tijdelijke terrein een bedrijventerrein is dat moet worden uitgegeven en dat er daarom snel geschakeld moet worden om een nieuw terrein te realiseren. "We gaan opnieuw met de Alphense Hondenbezitter om de tafel en we zullen ook andere hondenclubs bij de gesprekken betrekken."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.