Halve van Alphen

Honderden finishers bij negende Halve van Alphen

Afgelopen zondag 17 september vond de 9e editie van de Halve van Alphen plaats. Dit jaar deden er een recordaantal deelnemers mee. "Een teken dat de Halve een echte najaarsklassieker aan het worden is."

Ondanks de stevige regenbuien volbrachten enkele honderden deelnemers één van de drie afstanden, namelijk een halve marathon, een 10 en een 5 km. "Met de start bij, en finish in Sunset Beach Bar was de sfeer al gelijk goed", vertelt de organisatie.

Deelnemers kwamen zowel uit Alphen als uit de wijde omtrek en zelfs de hele Randstad. "Voor sommigen was het hun eerste echte wedstrijd waar ze maanden naar toe trainden, anderen pasten de Halve mooi in in hun schema richting een marathon", aldus de organisatie. Veel hardlopers, maar ook wandelaars, fietsers, steppers en skaters deden mee aan het  evenement. "De routes (om Alphen en door Zegersloot), de superheldenwaterpost, de sportieve prestaties en de goede sfeer zorgden voor een zeer geslaagd evenement. De route van de Halve van Alphen is het hele jaar bewegwijzerd en kan dus ook op je eigen moment gelopen, gefietst of gerend worden."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving gisteren 15:55

Politie waarschuwt tegen ‘Gossip Girl’ accounts in de Week Tegen Pesten

Deze week is het de Week Tegen Pesten. De Alphense politie stelt een chat open om over pesten te kunnen praten. Zeker nu er ook ‘Gossip Girl’ accounts door heel Nederland opduiken. Scholen in Alphen aan den Rijn waarschuwen leerlingen en ouders van dit fenomeen.

Advertorial Film gisteren 12:51

Deze week te zien in bioscoop Castellum

Heb je geen ticket kunnen bemachtigen voor ‘The Eras Tour’ van Taylor Swift? Geen zorgen, want Theater Castellum vertoont vanaf 13 oktober het concert vier weken lang in de bioscoop! De zangeres verbreekt record na record. Alle concerten waren razendsnel uitverkocht en ook de film veroorzaakte in de VS een stormloop op kaarten.

Gemeente gisteren 11:36

Verkiezingen leggen druk op gemeenten, ministerie neemt maatregelen

Minister Hugo de Jonge heeft onlangs een evaluatie van de provinciale staten- en waterschapsverkiezingen van afgelopen 15 maart aangeboden aan de Tweede Kamer. Hieruit blijkt dat de verkiezingen een zeer grote druk hebben gelegd op gemeenten. Het kabinet neemt maatregelen.