Halve van Alphen

Honderden finishers bij negende Halve van Alphen

Afgelopen zondag 17 september vond de 9e editie van de Halve van Alphen plaats. Dit jaar deden er een recordaantal deelnemers mee. "Een teken dat de Halve een echte najaarsklassieker aan het worden is."

Ondanks de stevige regenbuien volbrachten enkele honderden deelnemers één van de drie afstanden, namelijk een halve marathon, een 10 en een 5 km. "Met de start bij, en finish in Sunset Beach Bar was de sfeer al gelijk goed", vertelt de organisatie.

Deelnemers kwamen zowel uit Alphen als uit de wijde omtrek en zelfs de hele Randstad. "Voor sommigen was het hun eerste echte wedstrijd waar ze maanden naar toe trainden, anderen pasten de Halve mooi in in hun schema richting een marathon", aldus de organisatie. Veel hardlopers, maar ook wandelaars, fietsers, steppers en skaters deden mee aan het  evenement. "De routes (om Alphen en door Zegersloot), de superheldenwaterpost, de sportieve prestaties en de goede sfeer zorgden voor een zeer geslaagd evenement. De route van de Halve van Alphen is het hele jaar bewegwijzerd en kan dus ook op je eigen moment gelopen, gefietst of gerend worden."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein gisteren 20:34

Minister Van Gennip en CDA-lijsttrekker Berendsen spreken op avond in Hazerswoude-Dorp

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur (op 6 juni aanstaande) organiseren de gezamenlijke CDA-afdelingen in het Groene Hart een verkiezingsavond op dinsdag 21 mei met lijsttrekker Tom Berendsen en een aantal kandidaten. Ook minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Karien van Gennip zal tijdens de avond spreken, evenals de nieuwe regionale voorzitter van LTO, Kees Captein.

Advertorial Overige gisteren 14:16

De kracht van frequentie bij het SamenhuiS

Kanker kan je leven flink op z’n kop zetten. Het is onzeker wat je te wachten staat, hoe je toekomst eruit ziet. Door de hele rollercoaster kan je jezelf en het vertrouwen in je lichaam behoorlijk kwijt raken. Alles staat op ‘overleven’. Wat helpt jou om je beter te voelen?

Advertorial Evenement gisteren 09:54

Bestel snel je pre-order ticket voor Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni wordt het tijd voor een heerlijk Hollands feestje met topartiesten! Kom gezellig langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets vliegen de deur uit! Voor de vroege vogels is er een echte Hollandse deal voor slechts €14,95! Sla snel je kaartjes in, want hierna zijn alleen nog de early bird tickets beschikbaar voor €22,50.

Advertorial Winactie Actie 19 mei 2024 16:24

Win een zes weken afvalprogramma ter waarde van €330

Sport-zorg geeft aan twee gelukkige mensen de kans om een zes weken durend afvalprogramma te volgen ter waarde van €330! Lees hieronder wat je moet doen om kans te maken.

Romeinen 19 mei 2024 13:15

De Romeinse limesweg ligt nog altijd onder de grond

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft veel Romeinse voorwerpen opgegraven. Er is echter geen enkele ruïne te zien. Maar, er is wel een Romeinse weg die onder de grond nog altijd gewoon bestaat. Het is deze limesweg die langs de Oude Rijn regelmatig tevoorschijn komt als er aan een modern bouwproject wordt begonnen.