Hans Doderer

Hoofdrekenwonder Willem Bouman wil wereldrecord hoofdrekenen verbreken

Hij mag dan wel al 82 jaar oud zijn, maar Alphenaar Willem Bouman kan nog altijd hoofdrekenen als de beste. Dat gaat hij zaterdag 21 mei opnieuw bewijzen. Dan hoopt hij een zesde wereldrecord aan op zijn naam te kunnen zetten.

Willem Bouman is één van de grootste rekentalenten ter wereld. Als kind merkte hij al dat hij sneller was dan zijn klasgenoten. Op de middelbare school gaf Bouman zelfs optredens: hij deed dan een rekenwedstrijd tegen een wiskunde leraar. “Die arme man had geen schijn van kans!’’

Na zijn pensioen besloot hij er pas echt wat mee te gaan doen. Hij kreeg contact met wereldkampioen Gert Mittring en zijn toen samen aan het rekenen geslagen. Mittring was de persoon die Bouman aanmoedigde mee te doen aan een wereldkampioenschap. In 2006 werd Bouman zonder enige voorbereiding zevende. Inmiddels heeft hij al vijf wereldrecords op zijn naam staan.

Bouman zal zaterdag 21 mei voor de zesde keer een wereldrecord proberen te vestigen. De uitdaging? Hij moet een derdemachtswortelsom uit een getal van 36 uit proberen te rekenen. Als hem dat lukt mag hij een zesde wereldrecord op zijn naam zetten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.