Kim Portegies

Hoogste punt nieuwbouw voor woningen Rooie Dorp

Op maandag 5 juni hesen Woonforte en ERA Contour de vlag om het hoogste punt van de nieuwe woningen in fase 2 in het Rooie Dorp te vieren. Dit werd gevierd op de bouwplaats met alle vaklieden. 

“Met het bereiken van het hoogste punt is een volgende mijlpaal bereikt in de vernieuwing van het Rooie Dorp in Alphen aan den Rijn”, aldus Woonforte. Eind dit jaar worden de woningen van de tweede fase opgeleverd. Alle woningen zijn verhuurd. “De huurders kijken vol verwachting uit naar hun nieuwe woning.”

Sloop en nieuwbouw tweede fase

Na de sloop van de oude woningen in de karakteristieke Alphense volksbuurt is in november van vorig jaar gestart met de nieuwbouw van de 67 woningen uit de tweede fase. Inmiddels staan de casco’s en wordt de vernieuwde buurt langs de Jan Nieuwenhuijzenstraat, Brittenruststraat, Goeman Borgesiusstraat en Hugo de Grootstraat steeds beter zichtbaar.

Tekst loopt door onder de foto.

droneshot overview rode dorp hoogste punt fase 2.jpeg
Foto: Jurgen Richters- Slateboard Video en Multimedia Productions

Energiezuinige eengezinswoningen

De vernieuwing van het Rooie Dorp omvat de sloop en nieuwbouw van 172 energiezuinige sociale huurwoningen verdeeld over drie fases. In fase 1 werden vorig jaar al 47 eengezinswoningen opgeleverd. Fase 2 bestaat uit de bouw van 67 eengezinswoningen met typerende rode daken, naar een ontwerp van Bloemen Architecten.

Na de oplevering van deze woningen start fase 3 met de sloop en nieuwbouw van 58 woningen in de Karel Doormanstraat. De nieuwe woningen zijn duurzaam en worden onder andere voorzien van een bodemwarmtepomp, zonnepanelen en beschikken over energielabel A++. ERA Contour is verantwoordelijk voor de bouw van de woningen in opdracht van Woonforte.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.