Josh Walet
Advertorial Sport

Hoogstwaarschijnlijk voorlopig geen voetbal meer

Drie Alphense teams kwamen in het weekeinde in actie. Het betreft Alphia, Alphense Boys zaterdag en AVV Alphen. Alle drie scoorden ze driemaal, maar alleen voor Alphen was dat aantal goed voor drie punten.

Op het eigen kunstgras werd met 3-1 gewonnen van Taurus. De club uit Delft kwam met slechts elf spelers naar Alphen en had dus geen enkele wisselspeler in de dug-out zitten. Alphia speelde met 3-3 gelijk bij TAVV en het zaterdagteam van Alphense Boys deed dat op De Bijlen tegen het Woerdense VEP. Het betekende het derde punt voor de groep van Ronald Martin. In de klasse van AVV Alphen is overigens een veertiende club toegevoegd. Het betreft Erasmus, dat buiten mededinging mee gaat doen. Erasmus was samen met SV Zuid West Den Haag en Bolnes ingedeeld in de vierde klasse A. Zuid West Den Haag kapte er mee en Bolnes gaat op recreatieve wijze voetballen. Daardoor bleef alleen Erasmus over. Er is dus nu definitief geen vierde klasse meer in het district West II.

De wedstrijd van ARC tegen Achilles’29 ging niet door vanwege corona bij de tegenstander. Secretaris Arry Zwaan werd daar vrijdagavond laat over gebeld door de KNVB. Het voor dinsdag vastgestelde inhaalduel tegen Scherpenzeel is inmiddels ook geschrapt. Alphense Boys zou bezoek krijgen van Purmersteijn, maar ook in Purmerend scheen sprake te zijn van een overdaad aan corona en ook door die wedstrijd ging een streep.

Vanwege de nieuwe, soms onbegrijpelijke, coronamaatregelen lijkt er niets anders op te zitten voor de KNVB om alle amateurcompetities stil te leggen. Dat zou betekenen dat er, ook vanwege de vastgestelde winterstop, pas op 22 januari weer gevoetbald zou kunnen worden. Een dezer dagen komt de KNVB met dat besluit. Nu al zijn er in de diverse klassen grote verschillen ontstaan in het aantal gespeelde wedstrijden. Het is dus opnieuw een heel vreemde voetbaljaargang aan het worden. 


Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.