Alphens

Hoogvliet sluit alle winkels om 20:00 uur door verbod op alcoholverkoop

Supermarkten staan voor een dilemma door het verbod op alcoholverkoop na 20:00 uur dat op woensdagavond is ingegaan. Supermarktketen Hoogvliet heeft daarom besloten om al hun filialen om 20:00 uur te sluiten. Hiermee vervallen ook de speciale ouderenuurtjes die na dat tijdstip plaatsvonden.

Door de aangescherpte maatregelen die het kabinet tijdens de persconferentie op dinsdagavond aankondigde, mogen supermarkten geen alcohol meer verkopen na 20:00 uur. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) laat in een statement weten dat supermarkten hierdoor voor een dilemma worden gesteld. “Enerzijds willen supermarkten zo ruim mogelijke openingstijden, zodat klanten meer gelegenheid hebben om hun boodschappen te doen en het niet te druk wordt in de winkel. Anderzijds verwachten supermarkten meer ongewenste discussie met klanten die altijd na achten hun (week)boodschappen doen en daarbij ook alcohol willen kopen, of met klanten die even na achten aan de beurt zijn bij de kassa en daardoor net te lang hebben moeten wachten om een fles wijn te kunnen kopen.”

Filialen om 20:00 uur sluiten

“Het zijn ongekende tijden. Het coronavirus houdt iedereen in ons land bezig”, aldus Hoogvliet. “Wij doen er alles aan om jou en je familie zo goed mogelijk te helpen. Zeker als het juist hard nodig is om er voor elkaar te zijn. Dat gaat met vallen en opstaan.” Hoogvliet heeft nu de keuze gemaakt om al hun filialen om 20:00 uur te sluiten. “De aanscherping op de maatregelen met daarbij het verbod op de verkoop van alcohol na 20:00 uur, is in deze tijd voor onze medewerkers niet te handhaven. Vanwege de veiligheid van onze klanten en medewerkers sluiten wij daarom de winkel om 20:00 uur”, zo laat Hoogvliet weten. De speciale ouderenuurtjes die veelal tussen 20:00 en 21:00 uur plaatsvonden, komen hiermee ook te vervallen. 

Het CBL vraagt klanten die moeite hebben met de nieuwe maatregelen om respectvol om te gaan met supermarktpersoneel en eventuele opmerkingen over de coronamaatregelen bij de overheid kenbaar te maken. “Supermarkten kunnen de overheidsmaatregelen immers niet veranderen”, aldus CBL. De oproep van alle supermarkten aan klanten is: kom alleen, houd afstand en doe je boodschappen efficiënt met een lijstje. Een mondkapje in de supermarkt wordt dringend geadviseerd. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).