Alphens.nl
Blog Sport

Hoopvolle start van ARC en Alphense Boys

Voor de clubs in de Hoofdklasse begon afgelopen weekeinde de competitie. ARC en Alphense Boys moesten dus serieus aan de bak.  

ARC kreeg als herintreder in de Hoofdklasse bezoek van het Barendrechtse Smitshoek, vorig seizoen als negende geёindigd. Mark Evers had voor de van Alphense Boys overgekomen Thom Nouwens een plaats in de basis ingeruimd en dat is bezien zijn spel in de voorbereidingsperiode meer dan logisch. Een andere nieuwkomer, Amin Ouass, mocht na vijfenzeventig minuten invallen. In het resterende kwartier liep hij tegen een gele kaart aan en dat zal gelet op zijn spel niet de laatste zijn. De thuisclub moest duidelijk wennen aan het spel een niveau hoger. Het ging allemaal net wat sneller en steviger dan in de eerste klasse en de beter spelende visite kwam na twintig minuten niet onlogisch op 0-1. Tegen de verhouding in zou de rust toch ingaan met een gelijke stand. Thom Nouwens schoot beheerst de 1-1 binnen. De gewenningsperiode was kennelijk snel voorbij, want Smitshoek kwam er in de tweede helft niet meer aan te pas. Op alle fronten werden de gasten afgetroefd. Het goede spel en het grote overwicht werden echter niet uitgedrukt in doelpunten, eigenlijk zelfs ook niet in echt uitgespeelde kansen. Dat zou wel eens het grote probleem kunnen worden voor ARC, dat hoopvol voor de dag kwam, maar heel moeilijk aan doelpunten lijkt te gaan komen. Zaterdag voetbalt de Racing in Katwijk tegen FC Rijnvogels, dat in het bekertoernooi zo verrassend werd uitgeschakeld door de mannen van Evers.

Alphense Boys kreeg bezoek van Hoogeveen. Die wedstrijd werd meteen gezien als graadmeter omdat Hoogeveen vorig seizoen in de Hoofdklasse B als tweede finishte. Hein van Heek had vijf van de nieuwelingen opgeteld. Het betreft Kelvin Maynard, Kees Tol, Cem Sahin, Jessie Vink en Bright Ampong-Zweistra. Hoogeveen bleek inderdaad een goed voetballende ploeg en houdt er een zelfde speelvisie op na als Alphense Boys, namelijk verzorgd aanvallend voetbal. Het was aftasten geblazen en echt veel gebeurde er niet in de best saaie eerste helft. De 0-0 halverwege was logisch. Na de pauze bleek de thuisclub echter opeens het beter voetballende team. Het ging nog beter lopen toen Wessel Meiring in de vijfenzestigste minuut de geblesseerde Ampong kwam vervangen. Het eerste wat de rappe Meiring deed was op doel schieten en het was meteen raak. Via de bil van ploegmaat Kees Tol viel de bal achter keeper Kevin Borgman. Alphense Boys was helemaal los en zette Hoogeveen stevig onder druk. De 2-0 kon niet uitblijven en dat gebeurde dan ook niet. De combinatie tussen uitblinker Cem Sahin, Thijs Hoogenboom en afronder Kees - Pier - Tol was er een uit het boekje. In de slotfase liet Meiring nog eens zien hoe goed hij kan voetballen. Na een indrukwekkende rush en enkele fabelachtige passeerbewegingen kwam de bal uiteindelijk terecht voor de voeten van Tol, die de eindstand van 3-0 op het scorebord deed brengen. Als Hoogeveen inderdaad een titelkandidaat is, dan is Alphense Boys dat zeker. Zondag voetbalt de Boys in Meppel tegen MSC.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:43

Auto drie keer over de kop bij Hazerswoude

Een bestuurder van een auto is vanmiddag drie keer over de kop geslagen op de N11 ter hoogte van Hazerswoude. De bestuurder kon zelf uit de auto komen.

Overige vandaag 15:30

Designstoel voor Alphenaar Ad de Bruijn

Winnaar Ad de Bruijn en zijn vrouw Yvonne ontvingen afgelopen week de designfauteuil Caruzzo van Leolux uit handen van Gert de Jeu, eigenaar van Berden by Houweling. Ad: “Eigenlijk bizar dat we dit winnen, want we hebben nog nooit iets gewonnen. Wij zijn hier echt enorm blij mee. Zo’n stoel past heel goed bij ons.”  

Horeca vandaag 14:40

Officiële opening Knøss

Zaterdag 21 september is de officiële opening van horecagelegenheid Knøss. Speciaal voor de opening zijn er gratis kaneelbroodjes voor alle gasten!  

Politiek vandaag 13:40

Fietsknelpunten Top 10 wordt vervangen door Programma Fiets

Gemeente Alphen aan den Rijn wil veel meer voorrang geven aan fietsers. Daarom is een visie gemaakt met een Fietsprogramma. Het gemeentelijke fietsbeleid vervangt de nu toe gebruikt Top 10 Fietsknelpunten van de Fietsersbond.