Alphens.nl
Blog Sport

Hoopvolle start van ARC en Alphense Boys

Voor de clubs in de Hoofdklasse begon afgelopen weekeinde de competitie. ARC en Alphense Boys moesten dus serieus aan de bak.  

ARC kreeg als herintreder in de Hoofdklasse bezoek van het Barendrechtse Smitshoek, vorig seizoen als negende geёindigd. Mark Evers had voor de van Alphense Boys overgekomen Thom Nouwens een plaats in de basis ingeruimd en dat is bezien zijn spel in de voorbereidingsperiode meer dan logisch. Een andere nieuwkomer, Amin Ouass, mocht na vijfenzeventig minuten invallen. In het resterende kwartier liep hij tegen een gele kaart aan en dat zal gelet op zijn spel niet de laatste zijn. De thuisclub moest duidelijk wennen aan het spel een niveau hoger. Het ging allemaal net wat sneller en steviger dan in de eerste klasse en de beter spelende visite kwam na twintig minuten niet onlogisch op 0-1. Tegen de verhouding in zou de rust toch ingaan met een gelijke stand. Thom Nouwens schoot beheerst de 1-1 binnen. De gewenningsperiode was kennelijk snel voorbij, want Smitshoek kwam er in de tweede helft niet meer aan te pas. Op alle fronten werden de gasten afgetroefd. Het goede spel en het grote overwicht werden echter niet uitgedrukt in doelpunten, eigenlijk zelfs ook niet in echt uitgespeelde kansen. Dat zou wel eens het grote probleem kunnen worden voor ARC, dat hoopvol voor de dag kwam, maar heel moeilijk aan doelpunten lijkt te gaan komen. Zaterdag voetbalt de Racing in Katwijk tegen FC Rijnvogels, dat in het bekertoernooi zo verrassend werd uitgeschakeld door de mannen van Evers.

Alphense Boys kreeg bezoek van Hoogeveen. Die wedstrijd werd meteen gezien als graadmeter omdat Hoogeveen vorig seizoen in de Hoofdklasse B als tweede finishte. Hein van Heek had vijf van de nieuwelingen opgeteld. Het betreft Kelvin Maynard, Kees Tol, Cem Sahin, Jessie Vink en Bright Ampong-Zweistra. Hoogeveen bleek inderdaad een goed voetballende ploeg en houdt er een zelfde speelvisie op na als Alphense Boys, namelijk verzorgd aanvallend voetbal. Het was aftasten geblazen en echt veel gebeurde er niet in de best saaie eerste helft. De 0-0 halverwege was logisch. Na de pauze bleek de thuisclub echter opeens het beter voetballende team. Het ging nog beter lopen toen Wessel Meiring in de vijfenzestigste minuut de geblesseerde Ampong kwam vervangen. Het eerste wat de rappe Meiring deed was op doel schieten en het was meteen raak. Via de bil van ploegmaat Kees Tol viel de bal achter keeper Kevin Borgman. Alphense Boys was helemaal los en zette Hoogeveen stevig onder druk. De 2-0 kon niet uitblijven en dat gebeurde dan ook niet. De combinatie tussen uitblinker Cem Sahin, Thijs Hoogenboom en afronder Kees - Pier - Tol was er een uit het boekje. In de slotfase liet Meiring nog eens zien hoe goed hij kan voetballen. Na een indrukwekkende rush en enkele fabelachtige passeerbewegingen kwam de bal uiteindelijk terecht voor de voeten van Tol, die de eindstand van 3-0 op het scorebord deed brengen. Als Hoogeveen inderdaad een titelkandidaat is, dan is Alphense Boys dat zeker. Zondag voetbalt de Boys in Meppel tegen MSC.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 12:53

Sinterklaas bij winkelcentrum De Baronie

Sinterklaas komt ook dit jaar graag naar winkelcentrum De Baronie in Alphen aan den Rijn. De Goedheiligman bezoekt het winkelcentrum op zaterdag 23 november en neemt zijn Pietenorkest mee!

Verkeer en vervoer vandaag 12:23

Schip vast onder Máximabrug

Op maandag 18 november is aan het eind van de ochtend een schip vast komen te zitten onder de Máximabrug in Alphen.

Advertorial Horeca vandaag 10:28

Table Service bij McDonald’s aan het Rijnplein

Het McDonald’s Restaurant aan het Rijnplein in Alphen bedient vanaf vandaag, maandag 18 november, haar gasten persoonlijk aan tafel met Table Service. Gasten kunnen na het plaatsen van hun bestelling meteen een plekje kiezen om te zitten. Een medewerker serveert de bestelling van de gast persoonlijk aan tafel uit.

Algemeen vandaag 09:46

Kerstpakketten voor en door Alphenaren

Diaconaal Platform Alphen (DPA) en de Stichting Slimm organiseren dit jaar opnieuw een kerstpakkettenactie in Alphen. De Kerstpakkettenactie is er om iedere Alphenaar, waarvan iemand vindt dat hij of zij een steuntje in de rug verdient, een kerstpakket te bezorgen.

Calamiteiten vandaag 08:43

Persoon onder invloed springt meerdere keren van trap

In de nacht van zondag 17 op maandag 18 november reageerde de politie op een persoon die onder invloed van drugs compleet door het lint ging. Hierbij raakte de persoon en een agent gewond.