Alphens.nl
Blog Sport

Hoopvolle start van ARC en Alphense Boys

Voor de clubs in de Hoofdklasse begon afgelopen weekeinde de competitie. ARC en Alphense Boys moesten dus serieus aan de bak.  

ARC kreeg als herintreder in de Hoofdklasse bezoek van het Barendrechtse Smitshoek, vorig seizoen als negende geёindigd. Mark Evers had voor de van Alphense Boys overgekomen Thom Nouwens een plaats in de basis ingeruimd en dat is bezien zijn spel in de voorbereidingsperiode meer dan logisch. Een andere nieuwkomer, Amin Ouass, mocht na vijfenzeventig minuten invallen. In het resterende kwartier liep hij tegen een gele kaart aan en dat zal gelet op zijn spel niet de laatste zijn. De thuisclub moest duidelijk wennen aan het spel een niveau hoger. Het ging allemaal net wat sneller en steviger dan in de eerste klasse en de beter spelende visite kwam na twintig minuten niet onlogisch op 0-1. Tegen de verhouding in zou de rust toch ingaan met een gelijke stand. Thom Nouwens schoot beheerst de 1-1 binnen. De gewenningsperiode was kennelijk snel voorbij, want Smitshoek kwam er in de tweede helft niet meer aan te pas. Op alle fronten werden de gasten afgetroefd. Het goede spel en het grote overwicht werden echter niet uitgedrukt in doelpunten, eigenlijk zelfs ook niet in echt uitgespeelde kansen. Dat zou wel eens het grote probleem kunnen worden voor ARC, dat hoopvol voor de dag kwam, maar heel moeilijk aan doelpunten lijkt te gaan komen. Zaterdag voetbalt de Racing in Katwijk tegen FC Rijnvogels, dat in het bekertoernooi zo verrassend werd uitgeschakeld door de mannen van Evers.

Alphense Boys kreeg bezoek van Hoogeveen. Die wedstrijd werd meteen gezien als graadmeter omdat Hoogeveen vorig seizoen in de Hoofdklasse B als tweede finishte. Hein van Heek had vijf van de nieuwelingen opgeteld. Het betreft Kelvin Maynard, Kees Tol, Cem Sahin, Jessie Vink en Bright Ampong-Zweistra. Hoogeveen bleek inderdaad een goed voetballende ploeg en houdt er een zelfde speelvisie op na als Alphense Boys, namelijk verzorgd aanvallend voetbal. Het was aftasten geblazen en echt veel gebeurde er niet in de best saaie eerste helft. De 0-0 halverwege was logisch. Na de pauze bleek de thuisclub echter opeens het beter voetballende team. Het ging nog beter lopen toen Wessel Meiring in de vijfenzestigste minuut de geblesseerde Ampong kwam vervangen. Het eerste wat de rappe Meiring deed was op doel schieten en het was meteen raak. Via de bil van ploegmaat Kees Tol viel de bal achter keeper Kevin Borgman. Alphense Boys was helemaal los en zette Hoogeveen stevig onder druk. De 2-0 kon niet uitblijven en dat gebeurde dan ook niet. De combinatie tussen uitblinker Cem Sahin, Thijs Hoogenboom en afronder Kees - Pier - Tol was er een uit het boekje. In de slotfase liet Meiring nog eens zien hoe goed hij kan voetballen. Na een indrukwekkende rush en enkele fabelachtige passeerbewegingen kwam de bal uiteindelijk terecht voor de voeten van Tol, die de eindstand van 3-0 op het scorebord deed brengen. Als Hoogeveen inderdaad een titelkandidaat is, dan is Alphense Boys dat zeker. Zondag voetbalt de Boys in Meppel tegen MSC.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wegwerkzaamheden vandaag 17:16

Hinder in januari en februari door werkzaamheden kruising N207 Leimuiden

Om de doorstroming van het verkeer tussen Alphen en Leimuiden te verbeteren, werkt de provincie Zuid-Holland aan de N207. Het kruispunt Dokter Stapenséastraat-Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden is het laatste stuk van de N207 dat wordt aangepast. De werkzaamheden kunnen hinder opleveren in januari en februari.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:50

In deze situaties mag je tijdens de avondklok wel op straat zijn

Als de Tweede Kamer instemt met het invoeren van de avondklok, betekent dit dat iedereen tussen 20:30 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends niet op straat mag zijn. Er gelden echter uitzonderingen. In welke situaties een uitzondering geldt, lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 15:11

Maggie zorgt voor fun in your kitchen!

Maggie Blue heeft het roer een beetje omgegooid. Nu het lijkt alsof de lockdown en sluiting van de horeca nog een tijdje zal duren, vond Maggie het tijd voor verandering. 

Coronavirus in Alphen vandaag 13:59

Oplichters actief die ‘versnelde vaccinatie’ aanbieden

De coronacrisis brengt nieuwe vormen van oplichting met zich mee. Eerder werd er al gewaarschuwd voor babbeltrucs aan de deur, nu waarschuwt GGD Hollands Midden voor oplichters die een zogenaamde versnelde vaccinatie aanbieden.