Josh Walet

Hoorn des Tijds landt half november in het Europapark, met nieuwe tijdscapsules voor 2046

Vrijdagmiddag 19 november landt de Hoorn des Tijds op de nieuwe plek in het Europapark. Dan wordt de Hoorn opnieuw ritueel afgesloten voor 25 jaar. Maar niet voordat de meer dan honderd tijdcapsules van Alphenaren aan de Hoorn toevertrouwd zijn.

Alphenaren worden opgeroepen om een persoonlijk voorwerp of voorspelling voor 2046 aan de Hoorn toe te vertrouwen. Je dient de tijdcapsule voor 7 november terug te brengen, of anders op 19 november naar het Europapark te komen om jouw voorspelling of object persoonlijk in de Hoorn te leggen.

Momenteel wordt de Hoorn des Tijds glimmend opgepoetst in de werkplaats, om op vrijdag 19 november de nieuwe periode in te gaan met verse wensen, objecten en voorspellingen van de bewoners van nu. Daarna wordt de tijdcapsule in 2046 weer opengemaakt. 

Hoorn des Tijds

De Hoorn des Tijds, een kunstwerk van Frits Garenfeld, werd in 1996 geplaatst voor toenmalig Jongerencentrum Madonna (nu: Poppodium MAX) als onderdeel van een project om jongeren te betrekken bij kunst. De jongeren die meededen aan dit project, legden persoonlijke voorwerpen in dit kunstwerk, waarna het voor 25 jaar werd dichtgemaakt. 

Vrijdag 1 oktober werd de Hoorn des Tijds feestelijk opengemaakt door de kunstenaar zelf en de jongeren van toen. De voorwerpen uit de tijdcapsule, inclusief de inmiddels beruchte vibrator, worden de hele maand oktober tentoongesteld in Bibliotheek Rijn en Venen in Alphen aan den Rijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.