Josh Walet

Hoorn des Tijds landt half november in het Europapark, met nieuwe tijdscapsules voor 2046

Vrijdagmiddag 19 november landt de Hoorn des Tijds op de nieuwe plek in het Europapark. Dan wordt de Hoorn opnieuw ritueel afgesloten voor 25 jaar. Maar niet voordat de meer dan honderd tijdcapsules van Alphenaren aan de Hoorn toevertrouwd zijn.

Alphenaren worden opgeroepen om een persoonlijk voorwerp of voorspelling voor 2046 aan de Hoorn toe te vertrouwen. Je dient de tijdcapsule voor 7 november terug te brengen, of anders op 19 november naar het Europapark te komen om jouw voorspelling of object persoonlijk in de Hoorn te leggen.

Momenteel wordt de Hoorn des Tijds glimmend opgepoetst in de werkplaats, om op vrijdag 19 november de nieuwe periode in te gaan met verse wensen, objecten en voorspellingen van de bewoners van nu. Daarna wordt de tijdcapsule in 2046 weer opengemaakt. 

Hoorn des Tijds

De Hoorn des Tijds, een kunstwerk van Frits Garenfeld, werd in 1996 geplaatst voor toenmalig Jongerencentrum Madonna (nu: Poppodium MAX) als onderdeel van een project om jongeren te betrekken bij kunst. De jongeren die meededen aan dit project, legden persoonlijke voorwerpen in dit kunstwerk, waarna het voor 25 jaar werd dichtgemaakt. 

Vrijdag 1 oktober werd de Hoorn des Tijds feestelijk opengemaakt door de kunstenaar zelf en de jongeren van toen. De voorwerpen uit de tijdcapsule, inclusief de inmiddels beruchte vibrator, worden de hele maand oktober tentoongesteld in Bibliotheek Rijn en Venen in Alphen aan den Rijn.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Magazine 2021 gisteren 16:34

100 jaar Albert Heijn in Alphen aan den Rijn

In 2021 was het een eeuw geleden dat Albert Heijn zich vestigde in Alphen aan den Rijn. Op 1 maart 1921 opende er namelijk voor het eerst een winkel van Albert Heijn in de Julianastraat. Dat filiaal is inmiddels alweer jaren gesloten, maar Albert Heijn is nog steeds te vinden in het Alphense straatbeeld. Het jubileum is wel een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen honderd jaar. Duik je mee in de geschiedenis van de Albert Heijn in Alphen aan den Rijn? 

Werken gisteren 14:40

De nieuwste vacatures van week 3

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.

Limesjaar 2022 gisteren 11:51

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.