Fotografie bij Anne-Marie
Advertorial Gezondheid en welzijn

Hormoonspecialist en coach Anouk Hoogeveen: "het draait allemaal om balans"

Anouk Hoogeveen is hormoontherapeut en coach die verandering brengt voor vrouwen met meer dan alleen menstruatieklachten. Ontdek hoe zij balans en welzijn bevordert zonder strenge diëten.

Anouk haar praktijk is al drie jaar gevestigd in de Prins Hendrikstraat. Hoewel Anouk begon in de sales wereld, heeft zij zich na een burn-out laten omscholen in hormoon- en orthomoleculaire therapie, voeding, suppletie en leefstijl. Het helpen van vrouwen helpen zich weer goed in hun vel te laten voelen, werd haar passie.

Een groot deel van haar klanten bestaat uit vrouwen met menstruatieproblemen zoals PMS en PCOS. “Bij de dokter krijgt men vaak te horen dat de pil de oplossing is of je erbij neer moet leggen en terug kunt komen wanneer er een actieve kinderwens is”, aldus Anouk. “Maar door middel van wat aanpassingen in leefstijl kunnen klachten al behoorlijk verminderen of zelfs verdwijnen.” Hormonen horen vóór je te werken en niet tegen je. Niet alleen menstruatieklachten, maar ook darm-, stress,- vermoeidheids- en overgangsklachten kun je samen met Anouk aanpakken. Het is heel belangrijk om naar de oorzaak van klachten te kijken en daar een behandelplan op te maken.

"Hormonen bepalen alles," benadrukt Anouk. Of het nu gaat om gewichtsverlies, slaapkwaliteit, emotioneel welzijn, of darmfunctie, hormonen spelen een cruciale rol. “Voor iedereen is er winst te behalen en kan zich beter gaan voelen door middel van een betere leefstijl”, aldus Anouk.

Trajecten & bloedtesten

Haar benadering begint meestal met een grondige bloedtest om eventuele afwijkingen, intoleranties of tekorten te identificeren. Anouk biedt verschillende diensten aan en is afhankelijk van de persoon en de hulpvraag en zij bekijkt samen met de klant naar een passend traject. Dat kan een bloedtest zijn met een plan van aanpak of een intensief 5 maanden traject waar het ook mogelijk is om haar tussendoor alle vragen te stellen via whatsapp.

Toegankelijke aanpak

Wat Anouk onderscheidt van andere hormoonspecialisten is haar toegankelijke aanpak. Ze begrijpt dat elke persoon uniek is en past haar begeleiding aan op individuele behoeften. Haar doel is niet om strenge diëten op te leggen, maar om vrouwen te helpen op hun eigen manier een gezonde levensstijl toe te passen. “Het draait allemaal om balans," zegt Anouk. “Ik heb zelf ook drie kinderen en echt geen tijd om altijd uren in de keuken te staan en dat is ook niet nodig.” Anouk vindt het belangrijk dat iedereen haar tips zelf kan toepassen in hun eigen leven. “Ik help vrouwen echt om nieuwe gewoontes te creëren en te implementeren in hun eigen leven, zodat het lichaam weer in balans is en zij precies weten wat het lichaam nodig heeft om zich zo goed mogelijk en lekker in hun vel te voelen”, vertelt ze.

Anouk biedt zowel online als fysieke afspraken aan, waardoor cliënten het persoonlijke contact kunnen ervaren. Ze gelooft dat iedereen winst kan behalen en zich beter kan voelen door middel van een verbeterde levensstijl. Of je nu al klachten ervaart of twijfelt over hormonale kwesties, bij Anouk ben je altijd welkom om naar een passende oplossing te kijken. 

Wil je meer weten over de trajecten van Anouk Hoogeveen? Neem een kijkje op haar website en ontdek hoe een persoonlijke benadering van hormonale gezondheid en levensstijlverbetering het verschil kan maken.


Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.