Josh Walet

HPV-prik halen kan dit jaar nog tot en met 23 december

Ben je tussen de 19 en 27 jaar en wil je de gratis HPV-vaccinatie? Dan is het belangrijk om nog in 2023 een HPV-prik te halen, vanaf juni 2024 is deze vaccinatie niet meer gratis. De HPV-priklocatie in Alphen aan den Rijn sluit deze week al de deuren.

Voor langdurige bescherming tegen het HPV-virus zijn twee prikken nodig, met minimaal vijf maanden ertussen. Haal je de eerste HPV-prik na 2023? Dan kun je – vanwege het vijf maanden interval – pas na 1 juni 2024 de tweede prik krijgen en moet je die zelf betalen. Want HPV-vaccinatie is vanaf 1 juni 2024 niet meer gratis voor jongvolwassenen. Kreeg je de eerste prik al minimaal vijf maanden geleden? Dan kun je de tweede prik ook het beste nog in 2023 halen. Van 1 januari tot 1 juni 2024 zijn er veel minder HPV-priklocaties open. Grote kans dat je dan dus verder moet reizen voor je HPV-prik.

Priklocaties

Kom je tweede prik pas halen nadat je een herinnering hebt ontvangen. Deze krijg je vijf maanden na de eerste prik via sms of e-mail. Op de verschillende priklocaties kan je binnenlopen zonder afspraak. Check voor vertrek even de meest actuele informatie over de priklocaties via deze site . Binnenkort vind je hier ook de informatie over de priklocaties in 2024. En vergeet je ID niet, want zonder ID geen prik.

GGD-priklocatie Nieuwe Sloot is nog geopend van dinsdag 12 t/m zaterdag 16 december van 8:00 tot 15:30 uur. In regio Hollands Midden kan je dit jaar nog een HPV-prik halen tot en met 23 december.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.