Josh Walet

Huisartsen gaan in de avonduren gebruikmaken van vaccinatielocaties GGD Hollands Midden

Het uitgangspunt van zowel huisartsen als GGD Hollands Midden is om iedereen zo goed en snel mogelijk te vaccineren. Vanuit die gedachte slaan lokale huisartsen in Alphen, Leiden, Bergambacht en Noordwijk de handen ineen met GGD Hollands Midden.

De samenwerking met de lokale huisartsen houdt in dat zij in de avonduren gebruik kunnen maken van de vaccinatielocaties van GGD Hollands Midden. De GGD vaccineert van 08:00 tot 15:30 uur en de huisartsen vaccineren van 16:30 tot 20:30 uur. De huisartsen zijn verantwoordelijk voor het vaccinatieproces en zorgen zelf voor het benodigde personeel. De GGD faciliteert de locatie, beveiliging, coördinatie en schoonmaak.

“Wij zijn blij dat we de krachten kunnen bundelen en efficiënt gebruik kunnen maken van de locaties en middelen die we in de regio hebben”, zegt Pieter Haasbeek, manager Coronabestrijding van de GGD. “Doordat lokale huisartsen de GGD-locaties in de avonduren gaan gebruiken, kunnen zij nu meer mensen achter elkaar vaccineren. Hierdoor gaat het vaccineren van inwoners uit onze regio sneller. En dat is winst voor iedereen.”

Wachtruimte vormde knelpunt

De prik zetten in hun eigen praktijk bleek geen probleem, maar het gedeelte waar mensen moesten wachten na afloop van de prik vormde wel een knelpunt voor de huisartsen. “Mensen die gevaccineerd zijn moeten na hun prik een kwartier op de vaccinatielocatie blijven. Dit om er zeker van te zijn dat iedereen zich goed voelt, voordat zij weer naar huis gaan. De huisartsen hebben op hun posten vaak te weinig ruimte daarvoor. Zeker omdat de 1.5 meter aangehouden moet worden”, zegt GGD Hollands Midden.

En dat heeft gevolgen voor de snelheid waarmee ze mensen kunnen vaccineren. “Hierdoor kunnen er op huisartsenposten relatief weinig mensen achter elkaar gevaccineerd worden. GGD Hollands Midden heeft inmiddels zeven grote locaties in de regio ingericht als vaccinatielocatie. Die locaties worden ’s avonds nu niet gebruikt. Door de huisartsen gebruikt te laten maken van die locaties in de avonduren, wordt er optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige faciliteiten.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.