Alphens EV

Huisartsenpost gaat 's nachts sluiten

De kogel is door de kerk. Vanaf 2021 moeten inwoners van Alphen aan den Rijn ’s nachts naar de huisartsenpost in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. De HAP in Alphen gaat ’s nachts sluiten. Overdag, ’s avonds en in de weekenden blijft de HAP in Alphen wel open.

Dit heeft de Samenwerkende Huisartsendienst Rijnland (SHR) op woensdag 22 januari bekendgemaakt. Vanaf 2021 gaat de HAP in Alphen 's nachts dicht. In plaats daarvan kunnen Alphenaren naar het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om zelf naar het ziekenhuis te gaan, krijgen hulp van een huisarts via een thuisbezoek.

Huisartsenspoedpost
Eerder liet de SHR weten dat de HAP in 2018 zou gaan sluiten. Hierop ontstond veel verontwaardiging bij inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn, waarop De Jager burgemeester en wethouders opriep om op zeer korte termijn in gesprek te gaan met de gemeenteraad. Wat volgde was een petitie om de HAP open te houden, die 3300 keer werd ondertekend. Ook vond er een demonstratie plaats, waarbij De Jager en wethouder Gerard van As aanwezig waren.

Op 1 november 2018 zou er een besluit worden genomen, maar hierover ontstond onduidelijkheid. In een persbericht van Stichting Basisziekenhuis Moet stond dat de HAP ’s nachts en in het weekend open zou blijven, maar de directeur van de SHR ontkende dit bericht. Eind december 2019 was er nog steeds geen duidelijkheid, maar de kogel is nu door de kerk.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 08:53

Hazerswoudse raadsleden hebben vraagtekens bij verkeersplannen

Raadsleden van CDA, Nieuw Elan, D66 en VVD stellen, in principe namens Hazerswoude-Dorp waar zij wonen, vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Zij willen vooral weten waarom de gemeenteraad en de dorpsbewoners ineens buitenspel staan.

Calamiteiten gisteren 15:40

Politie houdt meerdere personen aan in het verkeer

De politie was in de nacht van vrijdag op zaterdag druk met verschillende zaken in het verkeer. Er werden meerdere personen aangehouden, waaronder voor rijden onder invloed.

Sport gisteren 14:43

Daan Spruit rijdt sterk op NK Pure Sprint

Met stormachtige wind en zo nu en dan fikse buien werd voor het eerst na 49 jaar weer een NK langebaan schaatsen georganiseerd op de nostalgische Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Alphenaar Daan Spruit wist goede resultaten neer te zetten.

Advertorial Cultuur gisteren 13:37

De Holland-Amerika lijn van Ocobar in Parkvilla

De Rotterdamse band Ocobar pakt de koffers voor de trans-Atlantische trip en gaat op zoek naar de muziek, beelden en verhalen die de Holland-Amerika lijn teweeg heeft gebracht. Met songs en verhalen van onder anderen Willie Nelson, Eric Clapton, Shocking Blue en Golden Earring. Een heerlijk muzikaal avondje uit op vrijdag 6 maart in Parkvilla.