Huiskamerfestival Gluren bij de Buren ook in Alphen

Op zondag 10 februari 2019 vindt huiskamerfestival Gluren bij de Buren voor de eerste keer plaats in Alphen aan den Rijn. Tijdens het festival worden in de huiskamers van diverse woningen optredens gegeven door lokale bandjes, muzikanten, poëten en andere artiesten.

Het concept is simpel: elke huiskamereigenaar is een dagje directeur van zijn/haar eigen poppodium of mini-schouwburg. Artiesten spelen tussen 12.00 en 17.00 drie keer 'het vloerkleed plat' met een optreden van een half uur. Tijdens Gluren bij de Buren komen Alphenaren bij elkaar over de vloer en kunnen genieten van de intieme optredens van lokale artiesten.

Gluren bij de Buren is op zoek naar inwoners van Alphen die deel willen uitmaken van het festival. De organisatie heeft als doel dat er in alle wijken kan worden gegluurd en geluisterd. Naast huiskamers is de organisatie ook op zoek naar artiesten die hun talent tijdens het evenement willen tonen. Uiteraard is het voor artiesten ook mogelijk om in hun eigen huiskamer een optreden te verzorgen.

Huiskamers en artiesten kunnen zich tot en met 30 november opgeven om mee te doen aan het festival.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 16:19

Een winkel die voelt als thuis

Sinds april is Marquardt Keukens gevestigd aan de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude. Met zijn unieke manier van werken wil ondernemer Filip Gels zich onderscheiden in de keukenbranche. Passie, vakkennis en transparantie staan centraal bij dit nieuwe concept.  

Algemeen gisteren 14:54

Gemeentelijke Veteranendag op de Werf

Op zaterdag 21 september was het College van Burgemeester en Wethouders aanwezig op de gemeentelijke Veteranendag, wat plaatsvond op de Werf in Alphen.

Sport gisteren 13:43

ARC kan winnen in de Hoofdklasse

Zo, de eerste overwinning in de Hoofdklasse is binnen. Op het prima veld van Capelle wist ARC de nog ongeslagen thuisclub te verslaan. Met een 2-1 zege op zak werd de bus ingestapt en dat was uiteraard een heerlijk gevoel.

Overige gisteren 12:30

Dansflashmob op Wereld Alzheimer Dag

Zaterdag 21 september was het Wereld Alzheimer Dag. Met een dansflashmob in het Alphense centrum haalde dansers van Cools Dance & Events ruim € 200 euro op.  

Evenementen gisteren 10:54

TOOST Foodtruckfestival wordt druk bezocht

Vandaag is de laatste dag van het TOOST Foodtruckfestival, en dus de laatste kans om het festival in het Europapark te bezoeken. Vanaf 13:00 uur is het terrein geopend voor publiek. Tot 21:00 uur kun je terecht voor de lekkerste gerechten.

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 09:36

Bezoek de Duurzaamheidsmarkt op 10 oktober in Archeon

Wist je dat een duurzaam huis eigenlijk veel eerder binnen je bereik ligt dan je denkt? Het bespaart niet alleen energie maar ook kosten. Wil je meer weten over energiebesparende maatregelen voor jouw woning? En welke subsidie- en financieringsoplossingen er zijn? Bezoek dan de Duurzaamheidsmarkt op donderdagavond 10 oktober in Archeon.