Josh Walet

Huizenmarkt lijkt geen last te hebben van corona: gemiddelde huizenprijzen blijven stijgen

De prijs van de gemiddelde verkochte woning in Nederland lag eind 2020 op € 365.000, 11,6 procent hoger dan het jaar daarvoor. Een flinke stijging, ondanks de coronacrisis. In onze regio lag de gemiddelde verkoopprijs op maar liefst € 405.000.

Dat zegt het NVM. Daarmee kent Nederland momenteel de krapste woningmarkt van deze eeuw. Dat betekent dat de consument uit minder dan twee huizen kan kiezen. "Bijna alle politieke partijen hebben nu gelukkig veel aandacht voor dit maatschappelijke vraagstuk en het probleem erkend in hun verkiezingsprogramma's. Goede voornemens zijn het begin, maar de woningmarkt schreeuwt om actie’’, liet NVM-voorzitter Onno Hoes vorig jaar al weten.

De regio's waar de prijzen het hardst zijn gestegen in vergelijking met een jaar eerder zijn Hardenberg +21,7 procent en Zutphen +20,5 procent. In onze regio lag de gemiddelde verkoopprijs van een woning op € 405.000. Dat is 11,7 procent meer dan een jaar eerder. Er werden bijna 20 procent minder huizen verkocht in Alphen en omstreken dan een jaar eerder.

Bron: NVM


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 15:46

Vaccineren in Alphen gaat maandagochtend van start

Het duurde een maand langer dan in eerste instantie verwacht, maar maandagochtend 1 maart is dan toch het moment daar dat de vaccinatielocatie in Tennis & Squashcentrum Nieuwe Sloot opengaat. Hier lees je alles wat je moet weten over het vaccineren in Alphen.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:20

Kappers mogen bijna open, Coiffures Gilbert is er klaar voor

“We mogen bijna weer”, zegt Gilbert Lefeber, eigenaar van Coiffures Gilbert (Lisse en Alphen aan den Rijn). Nog even geduld en de contactberoepen zoals, kappers, nagelstylisten en schoonheidssalons mogen weer aan de slag.

Romeinen vandaag 12:00

ROMEINEN Schilder

Als je de geschiedenisboekjes moet geloven, hadden Romeinse vrouwen niks te vertellen. Thuis niet waar de pater familias het voor het zeggen had. Buitenshuis evenmin want de vrouw stond achter de kookpot. Gelukkig hoeven we die boekjes niet te geloven: vrouwen waren ook gewoon zelfstandig aan het werk.

Advertorial Cultuur gisteren 17:11

Samen met muziek bezig zijn tijdens de online muzieklessen bij de NMSA

Iedereen heeft te maken met de gevolgen van de coronacrisis, dat lijdt geen twijfel. Ook de deuren van de Nieuwe Muziekschool Alphen (NMSA) zijn al sinds half december 2020 dicht en vooralsnog is het niet duidelijk wanneer ze weer open gaan. Maar toch gaan bijna alle lessen door!