Josh Walet

Huizenprijzen in Alphen blijven stijgen ondanks corona

De afgelopen twintig jaar is de woningmarkt enorm veranderd. De huizenprijzen van koopwoningen in Alphen aan den Rijn steeg afgelopen kwartaal naar een gemiddeld bedrag van € 432.314, een stijging van 12 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Dit is de sterkte stijging sinds 20 jaar, laat de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) weten. Een trend die overeenkomt met een groot gedeelte van Nederland. Waar je in 2000 gemiddeld nog € 198.000 betaalde voor een woning in Alphen en in 2010 € 217.200, bedroeg het gemiddelde bedrag in 2020 maar liefst € 432.314. Dit betekent dat de huizenprijzen tussen 2000 en 2020 met maar liefst 118 procent zijn toegenomen.

Dat de prijs van koopwoningen zo snel is gestegen, komt mede door de verhouding tussen vraag en aanbod. Er zijn veel kopers, maar er is onvoldoende aanbod. Ook kwamen prijzen hoger te liggen door de toegenomen verkoop van vrijstaande woningen.

Rest van Nederland

Ook de gemiddelde huizenprijs in Nederland steeg. De gemiddelde prijs ligt nu op € 354.000, dit is 11,6 procent meer dan vorig jaar. ‘’Het lijkt wel of woningmarkt zich niks aantrekt van de coronacrisis’’, zegt makelaarsvereniging NVM over de nieuwste cijfers.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 19:40

Elektrische scooter bij woning in brand

Op de Nieuwedijk in Alphen is de brandweer op zaterdagavond in actie gekomen voor een elektrische scooter die in brand stond. 

Advertorial Economie vandaag 16:21

Kroes en Partners: de notaris met een menselijke maat

Een notaris is een saaie, oude man die af en toe een stempel of een handtekening ergens op zet. Toch? Notariskantoor Kroes en Partners bewijst het tegendeel. “Kwaliteit is bij ons net zo belangrijk als de menselijke factor. Wij denken actief met de klant mee en denken altijd in oplossingen.”

Coronavirus in Alphen vandaag 14:11

‘We Care For You’: geef jij ook een behandeling cadeau voor onze zorghelden?

De coronacrisis onderstreept hoe belangrijk goede zorgverlening is. The Center of Beauty vindt dat zorgpersoneel meer verdient dan alleen applaus. Daarom zijn zij de actie ‘We Care For You’ gestart, waarbij zorgmedewerkers in het zonnetje worden gezet. De reacties zijn overweldigend, daarom doen ze een oproep aan andere ondernemers. 

Evenementen vandaag 13:24

Coronaproof langs de deuren met Halloween en Sint-Maarten

De Halloween-evenementen konden door de aangescherpte maatregelen helaas geen doorgang vinden, maar langs de deuren met Halloween en Sint-Maarten mag wel. Maar hoe doe je dat zo coronaproof mogelijk?