Ingezonden

Huldiging Golden Slam winnares Diede de Groot en coach Amanda Hopmans bij Nieuwe Sloot

Tennisvereniging Nieuwe Sloot huldigt gouden medaillewinnares Diede de Groot en haar coach Amanda Hopmans op vrijdagochtend 17 september. Belangstellenden zijn van harte welkom om De Groot persoonlijk te feliciteren bij Tennis- en Squashcentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn om 10:00 uur.

De Nederlandse sporters sleepten op de Paralympische Spelen in Tokio maar liefst 59 medailles binnen, waarvan 25 gouden. Diede de Groot won goud op de Paralympische Spelen in het damestennis enkelspel en in het damestennis dubbelspel samen met Aniek van Koot. De andere medaillewinnaars en hun coaches zijn onlangs ontvangen door Koning Willem-Alexander, demissionair premier Rutte en NOC*NSF. Omdat De Groot en haar coach na Tokio direct doorreisden naar de US Open in New York, konden zij daar helaas niet bij zijn.

Op de US Open heeft De Groot intussen haar succes voortgezet: ze heeft ook daar de finale bereikt en de grand slam gewonnen. Daarmee heeft zij ook de Golden Grand Slam gewonnen: vier Grand Slams en Olympisch goud in één jaar. Nieuwe Sloot laat weten trots te zijn om de nummer 1 rolstoeltennister van de wereld onder haar leden te mogen tellen. "De Groot is een inspiratie voor de zeventien andere rolstoelspelers die bij ons trainen en voor alle andere rolstoeltennissers in Nederland", aldus Nieuwe Sloot. 

Bij ontvangst vrijdagochtend zullen, naast de leden van Tennisvereniging Nieuwe Sloot, wethouder Schotanus van de gemeente Alphen aan den Rijn aanwezig zijn en afgevaardigden van NOC*NSF, de KNLTB en de Esther Vergeer Foundation. Aanmelden voor de ontvangst is niet nodig.

Reistip: voor Tennis- en Squashcentrum Nieuwe Sloot aan de President Kennedylaan 1 navigeer je Kees Mustersstraat te Alphen aan den Rijn.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:08

Onthaasten met klei bij Parkvilla

Met klei kun je alle kanten op. Je creëert iets in een ruimtelijke vorm en met een beetje techniek ben je vrij om van alles te maken. Van fijn sieraad tot een meubel. “Tijdens de cursus keramiek hebben wij ook wel eens krukje gemaakt van klei en dat was echt zo stevig dat je erop kon zitten”, vertelt Parkvilla docente Beatrijs van Rheeden.

Werken gisteren 13:37

Het nieuwe vacature aanbod van week 37

Op zoek naar leuke baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je diverse soorten vacatures in verschillende branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Metaalwerk

In het Alphense castellum Albaniana zijn veel metalen voorwerpen gevonden. Onder meer in de fabrica, de extreem grote werkplaats. Daar werd zeker metaal bewerkt, want er zijn haarden en bewerkingsafval aangetroffen. Maar ook op het castellumterrein en in de oeverzone zijn metalen onderdelen gevonden.

Advertorial Sport gisteren 09:22

OldStars waterpolo van start in Alphen aan den Rijn

Op donderdag 23 september kunnen ouderen uit Alphen aan den Rijn en omstreken gratis kennismaken met OldStars waterpolo bij het Zwembad en Buurthuis Aquarijn. De clinic staat onder leiding van Robin van Galen; voormalig bondscoach van het Nederlands Waterpolo mannenteam.