Alrijne Ziekenhuis

Hulpdiensten geven ‘loeiende’ ovatie voor medewerkers Alrijne Ziekenhuis

Het was een kippenvelmomentje voor de zorgmedewerkers van het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Zij kregen op zondagmiddag een ‘loeiende’ ovatie van hulpdiensten.

Het Alrijne Ziekenhuis, met vestigingen in Leiderdorp, Leiden en Alphen, kreeg op zondagmiddag een ‘loeiende’ ovatie van brandweerlieden van Brandweer Hollands Midden - Kazerne Leiderdorp, politieagenten en collega's van de ambulance. “Het was een bijzonder indrukwekkend eerbetoon”, laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten.

Momenteel is het aanpoten voor medewerkers in het ziekenhuis. Om de druk op de zorgsector niet nog veel hoger te laten worden, hebben de medewerkers een boodschap: “geniet van de zon in de tuin of op het balkon!” Door zoveel mogelijk binnen te blijven en fysiek contact met anderen te vermijden, kan de verspreiding van het coronavirus worden ingedamd.

alrijne boodschap.jpg

Lees ook: Triagecentrum ingericht voor coronapatiënten


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:02

MINERVA Bouwen bouwen bouwen

De strijdkreet van de VVD was het afgelopen jaar: bouwen bouwen bouwen. Te pas en te onpas kwam de kreet bovendrijven zodra er in de lokale politiek gesproken werd over al dan niet bestaande bouwlocaties.

Politiek gisteren 17:05

Bouwlocatie Noordrand wordt verder onderzocht

Ondanks tegenstand van de provincie Zuid-Holland wil de gemeente Alphen aan den Rijn verder gaan met voorbereidingen van een bouwlocatie aan de Noordrand. Er wordt een masterplan uitgewerkt waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

Overige gisteren 16:23

Donatie aan Alphense voedselbank door gedetineerden PI Alphen

Tijdens een gespreksgroep van geestelijk verzorger Geert van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen ontstond twee weken geleden spontaan het idee om in de PI voedsel in te zamelen voor de Alphense voedselbank. Met succes, want op vrijdagmiddag 29 mei zijn er heel wat kratten met lang houdbare producten daadwerkelijk aan de voedselbank gedoneerd.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:56

Kaartjes met een boodschap te vinden op bankjes in Alphen

‘Noem op waar je dankbaar voor bent’, of ‘Je bent prachtig’. Dit soort boodschappen staan op de kaartjes die te vinden zijn op verschillende bankjes in Alphen. De Alphense Lara is het brein achter de kaartjes: “Ik wilde iets doen wat men niet meteen verwacht.”

Advertorial Sport gisteren 15:11

Global Running Day: de dag waarop we het hardlopen vieren

Op woensdag 3 juni is het Global Running Day: dé dag waarop heel Nederland wordt opgeroepen om in beweging te komen. Dit moet nog wel op 1,5 meter afstand van elkaar, maar het mag wel weer samen met jouw hardloopmaatjes!