Hulpdiensten rukken uit voor meldingen van persoon te water

Op zaterdagavond 8 augustus kwamen er vlak achter elkaar twee meldingen binnen van een persoon te water. In beide gevallen bleek het loos alarm te zijn. 

De eerste melding die binnenkwam betrof een situatie op de Afrikalaan in Alphen, nabij het Kroospad. In de buurt van de sloot werd een fiets onbeheerd aangetroffen. De brandweer heeft nabij de sloot gezocht naar de mogelijke eigenaar, maar trof niemand aan. Duikers zijn niet in actie gekomen. 

Niet veel later kwam er opnieuw een melding binnen van een persoon te water. Dit keer bij de Zuiderkeerkring, een straat verder van de Afrikalaan. Op een grasveldje nabij de sloot stond een scooter. De eigenaar was niet in de buurt. Ook hier werd niemand aangetroffen.

Foto's: Josh Walet

IMG-20200808-WA0024.jpg

munneke.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.

Wonen en bouwen vandaag 15:51

Lumen Holland Rijnland opent Respijthuis in Alphen

Een veilige plek voor wie het even tegenzit. Mensen met psychische klachten kunnen vanaf medio oktober terecht in het Respijthuis. Het pand, gelegen aan de Prins Hendrikstraat 135, wordt zaterdag 10 oktober feestelijk geopend.

Onderwijs vandaag 14:43

Feestelijke uitreiking Anglia-certificaten op het Leerpark

Afgelopen schooljaar hebben zeventien leerlingen van het Groene Hart Leerpark voor het eerst Anglia-examen gedaan, en alle leerlingen zijn geslaagd. Dinsdag 22 september werden de officiële certificaten feestelijk uitgereikt.