Pixabay

Hulpmiddelen moeten beter toegankelijk worden

Chronisch zieke mensen hebben moeite om hulpmiddelen te huren. Zij komen bij aanvragen vaak terecht in een oerwoud van bureaucratie en onduidelijkheid. Op verzoek van de gemeenteraad gaat wethouder Anouk Noordermeer aan de slag om met een praktisch en toegankelijke oplossing te komen.

Huren van hulpmiddelen verloopt via verschillende instanties en organisaties, zoals zorgverzekeraar en gemeente. Regelmatig verwijzen de instanties naar elkaar. Daarnaast hebben mensen hulp nodig om online te vinden hoe en waar zij hulpmiddelen kunnen aanvragen. "We zien het allemaal", merkte Noordermeer op naar aanleiding van het verzoek van de gemeenteraad op donderdag 22 september. "Het probleem is niet altijd zichtbaar en zeker niet gemakkelijk."

Het probleem oplossen is ook niet gemakkelijk. Toch zal de wethouder medio volgend jaar, in 2023, met een voorstel naar de raad komen om het verkrijgen van sport- en algemene hulpmiddelen laagdrempelig, praktisch en toegankelijk te maken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:02

Niet zingen onder de douche, maar voor het goede doel

Vind jij zingen heerlijk en wil je wat goeds doen voor het goede doel? Dan ben je hier helemaal op het goede adres. Lions Rhijnhart organiseert op donderdag 20 oktober een Sing along voor het goede doel.

Advertorial Overige vandaag 14:11

Onderzoek naar truffels met Psilocybine

Het UMC Groningen doet onderzoek naar de effecten van psychedelica op depressieve klachten. In deze nieuwe studie wordt onderzocht wat de juiste dosering is voor mensen met een depressie en welke effecten het heeft. De studie vindt plaats op verschillende locaties in Europa, waaronder het UMC Groningen (Universitair Centrum Psychiatrie), het UMC Utrecht en het LUMC.

Overige vandaag 12:37

Minister-president Rutte en minister Weerwind op bezoek in de PI Alphen

Op woensdag 5 oktober bezochten minister-president Rutte en minister Weerwind de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De minister-president ging die dag op bezoek bij verschillende organisaties om van de medewerkers te horen over hun werk en wat zij nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen.

Evenementen vandaag 11:43

Statiegeld op alle drinkbekers bij Alphense Oktoberfeesten

Liefhebbers van de Alphense Oktoberfeesten, zet je schrap. Op zaterdag 8 oktober is het weer zover. Als vanouds kun je samen met vrienden en familie ongegeneerd losgaan tijdens de Alphense Oktoberfeesten. Wel zal er iets veranderen dit jaar.