Stichting Huttenbouw

Huttenbouw 2022 wederom een groot succes: nieuwe locatie én een nieuwe voorzitter

Afgelopen week vond de Alphense Huttenbouw plaats. Vrijdagochtend 12 augustus is de week vol timmeren afgesloten. Ondanks de hoge temperaturen was het weer een geslaagde week.

Na twee corona-edities waren de kinderen deze week gewoon weer welkom op locatie. Dit jaar alleen niet op het terrein bij De Bijlen, maar op een nieuwe locatie. De Olympiaweg 2a, op de parkeerplaats tegenover Stichting MAX, is het nieuwe terrein voor de Huttenbouw.

Nieuwe voorzitter

"Het was een fantastische week, echt weer als vanouds", vertelt de nieuwe voorzitter Marcel van der Vliet. Na een kleine elf jaar laat oud-voorzitter Michel Linting een gespreid bedje achter voor Van der Vliet. "Na twee jaar thuis-edities was het echt fantastisch om weer fysiek samen te komen, het was lang geleden", vervolgt hij

De temperatuur was wel een struikelblok. "Sommige jaren hebben we regen en dit jaar hadden we zon." Zo werd de inspanning op woensdag tussen 12:00 en 15:30 uur minimaal gehouden en werd op donderdag om 14:00 uur gestopt. "'s Avonds was een vrijmarkt voor een ieder die wilde komen. Daarna gingen alle ouders het terrein af en toen begon de DJ met de discoavond. Wat is nou lekkerder dan een discoavond zonder je ouders?" vertelt Marcel.

Nieuwe locatie

In de nacht van donderdag op vrijdag mochten de kinderen blijven slapen. "'s Ochtends druppelden de kinderen langzamerhand weg van de parkeerplaats", aldus Van der Vliet. "De nieuwe locatie is zeker bevallen, maar wel iets klein voor ons. Voor de komende tien jaar zal dit onze locatie zijn."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 09:16

Vleugel PI ontruimd vanwege brand in cel

In de penitentiaire inrichting aan de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn is maandagochtend brand uitgebroken in een cel. Uit voorzorg werd de vleugel ontruimd.

Weekoverzicht gisteren 17:02

Het nieuws van week 22 lees je in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een geslaagde editie van het Zomerspektakel aan het Meer en een zwaargewonde agent na valse melding tot aan een verhitte bijeenkomst over de opvang van vluchtelingen. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:34

CinePlus in Castellum

Elke woensdag én iedere eerste donderdag en derde dinsdag van de maand nemen enthousiaste filmliefhebbers van 50+ plaats in de bioscoopstoelen van Castellum. Tijdens de CinePlus worden speciaal geselecteerde kwaliteitsfilms vertoond, waar bezoekers van kunnen genieten na een gastvrij ontvangst met een kopje koffie/ thee en wat lekkers.