Stichting Huttenbouw

Huttenbouw 2022 wederom een groot succes: nieuwe locatie én een nieuwe voorzitter

Afgelopen week vond de Alphense Huttenbouw plaats. Vrijdagochtend 12 augustus is de week vol timmeren afgesloten. Ondanks de hoge temperaturen was het weer een geslaagde week.

Na twee corona-edities waren de kinderen deze week gewoon weer welkom op locatie. Dit jaar alleen niet op het terrein bij De Bijlen, maar op een nieuwe locatie. De Olympiaweg 2a, op de parkeerplaats tegenover Stichting MAX, is het nieuwe terrein voor de Huttenbouw.

Nieuwe voorzitter

"Het was een fantastische week, echt weer als vanouds", vertelt de nieuwe voorzitter Marcel van der Vliet. Na een kleine elf jaar laat oud-voorzitter Michel Linting een gespreid bedje achter voor Van der Vliet. "Na twee jaar thuis-edities was het echt fantastisch om weer fysiek samen te komen, het was lang geleden", vervolgt hij

De temperatuur was wel een struikelblok. "Sommige jaren hebben we regen en dit jaar hadden we zon." Zo werd de inspanning op woensdag tussen 12:00 en 15:30 uur minimaal gehouden en werd op donderdag om 14:00 uur gestopt. "'s Avonds was een vrijmarkt voor een ieder die wilde komen. Daarna gingen alle ouders het terrein af en toen begon de DJ met de discoavond. Wat is nou lekkerder dan een discoavond zonder je ouders?" vertelt Marcel.

Nieuwe locatie

In de nacht van donderdag op vrijdag mochten de kinderen blijven slapen. "'s Ochtends druppelden de kinderen langzamerhand weg van de parkeerplaats", aldus Van der Vliet. "De nieuwe locatie is zeker bevallen, maar wel iets klein voor ons. Voor de komende tien jaar zal dit onze locatie zijn."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.