Huurders krijgen sleutel van woning in De Leeuwerik

Woonforte geeft vanaf 4 oktober de huurders de sleutel van hun gloednieuwe woning in De Leeuwerik. De nieuwe bewoners hebben uitzicht op het groen en de Aar en wonen op steenworp afstand van het centrum.

De Leeuwerik komt aan de Koolmeesstraat en is onderdeel van de stadsvernieuwing aan de Lage Zijde. De Leeuwerik heeft dezelfde bouwstijl als De Nachtegaal en vormt daar een mooi geheel mee.

Eind vorig jaar deed Woonforte een oproep voor een (mantel)zorgexperiment. Mensen die dichter bij elkaar wilden wonen om mantelzorg mogelijk te maken, kregen de unieke kans om in De Leeuwerik te gaan wonen. Ieder een eigen woning, maar toch dicht bij elkaar. Dat maakt de zorg ook een stuk lichter en maakt dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Woonforte heeft uit vijftien aanmeldingen zeven huishoudens geselecteerd die hiervoor in aanmerking kwamen. Zij hebben voorrang gekregen bij de toewijzing van de woningen. Overigens waren vijf van de zeven mantelzorghuishoudens al huurder van Woonforte. Zij laten weer een woning achter voor een woningzoekende.

Lange verhuisketen
Woonforte wil met het bouwen van nieuwbouwwoningen doorstroming creëren op de woningmarkt in Alphen aan den Rijn. Omdat huurders van Woonforte voorrang kregen op een woning in De Leeuwerik, ontstaat er nu een lange verhuisketen op de woningmarkt in Alphen aan den Rijn. Zodoende kan Woonforte met de bouw van 53 woningen in de Leeuwerik maar liefst zo'n 140 huishoudens blij maken met nieuwe woning. 

In de Leeuwerik zijn 53 woningen. Met de huishoudens die hiernaar toe verhuizen, komen er 32 eengezinswoningen en 19 appartementen vrij om opnieuw te verhuren. Om zoveel mogelijk woningzoekenden een passend thuis te kunnen bieden, wil Woonforte de 32 eengezinswoningen die leegkomen ook met voorrang toewijzen aan huurders van Woonforte. De woningen die deze huurders vervolgens weer leeg achterlaten kunnen reguliere woningzoekenden (bijvoorbeeld starters) huren. Op deze wijze ontstaat er een lange verhuisketen waarbij meer woningzoekenden een passend thuis in Alphen aan den Rijn kunnen vinden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!