Advertorial Wonen en bouwen

Huurders van Woonforte kopen huurwoning met € 5.000 korting

Voor starters en mensen met een laag en middeninkomen is het moeilijk om een woning te kopen. De huizenprijzen zijn doorgaans te hoog voor hen. Woonforte biedt deze mensen een unieke kans op een eigen woning.

Met koopsommen van net boven 2 ton komen er meer betaalbare koopwoningen beschikbaar voor deze grote groep mensen. Woonforte heeft op dit moment 1.230 huurwoningen geselecteerd voor verkoop. De komende tien jaar wil de corporatie gemiddeld 85 woningen per jaar verkopen.

Voordeel voor huurders

Huurders van Woonforte krijgen € 5.000 korting op een koopwoning als zij hun huurwoning leeg achterlaten.  Bovendien betalen starters (tot 35 jaar) op de koopwoningenmarkt geen overdrachtsbelasting van 2%. Daarmee besparen zij nog eens een paar duizend euro.

Eigen huurwoning kopen

Huurders die wonen in een voor verkoop geselecteerde huurwoning kunnen hun eigen huurwoning met korting kopen. Dit is geen verplichting – zij kunnen natuurlijk gewoon blijven huren bij de corporatie. De huurwoning gaat pas in de verkoop als de huurders gaan verhuizen.

Huurders voorrang bij verkoop

Als een woning vrijkomt die op de verkooplijst staat, krijgen huurders van Woonforte als eerste bericht over de verkoop. Huurders kunnen zich bij Woonforte aanmelden voor de interesselijst. Stuur dan een mail met naam, adres en jouw interesse aan verkoopteam@woonforte.nl.

Als er een koopwoning beschikbaar komt, informeert Woonforte eerst de huurders die op de interesselijst staan. Zij krijgen als eerste voorrang tot koop. Huurders hoeven niet te bieden maar betalen de taxatiewaarde als koopsom. Daar bovenop ontvangen zij € 5.000 korting als zij een huurwoning leeg achterlaten.

Als meerdere huurders geïnteresseerd zijn in één woning dan geldt de volgorde van toewijzing:

1. Huurder die een huurwoning leeg achterlaat uit een verkoopcomplex.
2. Huurder die een eengezins-huurwoning van Woonforte leeg achterlaat.
3. Huurder die een huurappartement van Woonforte leeg achterlaat.

Bij meerdere kandidaten in één categorie telt de langste woonduur in de huurwoning die zij achtergelaten.

Als er geen huurders zijn die een koopwoning kopen, dan komt deze woning beschikbaar voor de vrije markt. Bij verkoop geldt in principe het hoogste bod. Woonforte werkt voor de verkoop van huurwoningen samen met Koppes Makelaardij en Drieman Garantiemakelaars.

Ruim 1.500 nieuwe huurwoningen

Woonforte wil de komende tien jaar 1.500 nieuwe huurwoningen toevoegen aan de woningvoorraad. Dit is dringend nodig om de verstopte woningmarkt weer in beweging te krijgen en zo ruimte te scheppen voor verschillende groepen woningzoekenden. De komende vijf jaar heeft de corporatie al vergevorderde plannen voor 1.000 nieuwe woningen.


Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 15:21

Bijzondere voorstelling over Afasie tijdens Week van Ontmoeten en Verbinden

De Week van de Afasie 2022 vindt plaats van 1 tot en met 8 oktober 2022. Dit jaar is het thema: "afasie zoekt verbinding". Omdat Castellum als partner nauw betrokken is bij de Week van Ontmoeten en Verbinden, biedt het theater de voorstelling ‘Breeknacht’ tegen een speciaal tarief aan tijdens deze themaweek. 

Gemeente gisteren 14:09

Bladkorven terug in de Alphense straten

In de herfst vallen de bladeren van de bomen, wat voor het nodige ongemak kan zorgen. Vanaf half oktober plaatst de gemeente daarom weer bladkorven in de straten in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Werken gisteren 12:42

De nieuwste vacatures van week 38

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Limesjaar 2022 gisteren 11:56

ROMEINEN Reiswagen

Toen het Romeinse leger eenmaal langs de grensrivier ingeburgerd was, werd al snel duidelijk dat de Romeinse manier van leven ook in de grensstreken gewoon werd voortgezet. En dus werd langs de grens een Romeinse weg aangelegd, die gebruikt werd door het leger en de inwoners.

Advertorial Overige gisteren 10:35

Nieuwe reeks seniorencolleges met Open Maakplaats

Het is nooit te laat om te leren. Bibliotheek Rijn en Venen en Stichting OGJG organiseren daarom een nieuwe reeks seniorencolleges over Slimme Computers, speciaal voor de nieuwsgierige 55+er. 

Nationale Sportweek 2022 gisteren 09:10

Nationale Sportweek: terugblik vrijdag en vooruitblik laatste weekend

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de Nationale Sportweek van 16 tot en met 25 september 2022 om draait. Benieuwd wat er vrijdag allemaal te beleven was? Bekijk hier de foto's! We blikken ook gelijk vooruit op het laatste weekend.