Advertorial Wonen en bouwen

Huurders van Woonforte kopen huurwoning met € 5.000 korting

Voor starters en mensen met een laag en middeninkomen is het moeilijk om een woning te kopen. De huizenprijzen zijn doorgaans te hoog voor hen. Woonforte biedt deze mensen een unieke kans op een eigen woning.

Met koopsommen van net boven 2 ton komen er meer betaalbare koopwoningen beschikbaar voor deze grote groep mensen. Woonforte heeft op dit moment 1.230 huurwoningen geselecteerd voor verkoop. De komende tien jaar wil de corporatie gemiddeld 85 woningen per jaar verkopen.

Voordeel voor huurders

Huurders van Woonforte krijgen € 5.000 korting op een koopwoning als zij hun huurwoning leeg achterlaten.  Bovendien betalen starters (tot 35 jaar) op de koopwoningenmarkt geen overdrachtsbelasting van 2%. Daarmee besparen zij nog eens een paar duizend euro.

Eigen huurwoning kopen

Huurders die wonen in een voor verkoop geselecteerde huurwoning kunnen hun eigen huurwoning met korting kopen. Dit is geen verplichting – zij kunnen natuurlijk gewoon blijven huren bij de corporatie. De huurwoning gaat pas in de verkoop als de huurders gaan verhuizen.

Huurders voorrang bij verkoop

Als een woning vrijkomt die op de verkooplijst staat, krijgen huurders van Woonforte als eerste bericht over de verkoop. Huurders kunnen zich bij Woonforte aanmelden voor de interesselijst. Stuur dan een mail met naam, adres en jouw interesse aan verkoopteam@woonforte.nl.

Als er een koopwoning beschikbaar komt, informeert Woonforte eerst de huurders die op de interesselijst staan. Zij krijgen als eerste voorrang tot koop. Huurders hoeven niet te bieden maar betalen de taxatiewaarde als koopsom. Daar bovenop ontvangen zij € 5.000 korting als zij een huurwoning leeg achterlaten.

Als meerdere huurders geïnteresseerd zijn in één woning dan geldt de volgorde van toewijzing:

1. Huurder die een huurwoning leeg achterlaat uit een verkoopcomplex.
2. Huurder die een eengezins-huurwoning van Woonforte leeg achterlaat.
3. Huurder die een huurappartement van Woonforte leeg achterlaat.

Bij meerdere kandidaten in één categorie telt de langste woonduur in de huurwoning die zij achtergelaten.

Als er geen huurders zijn die een koopwoning kopen, dan komt deze woning beschikbaar voor de vrije markt. Bij verkoop geldt in principe het hoogste bod. Woonforte werkt voor de verkoop van huurwoningen samen met Koppes Makelaardij en Drieman Garantiemakelaars.

Ruim 1.500 nieuwe huurwoningen

Woonforte wil de komende tien jaar 1.500 nieuwe huurwoningen toevoegen aan de woningvoorraad. Dit is dringend nodig om de verstopte woningmarkt weer in beweging te krijgen en zo ruimte te scheppen voor verschillende groepen woningzoekenden. De komende vijf jaar heeft de corporatie al vergevorderde plannen voor 1.000 nieuwe woningen.


Meer nieuws

Alphens Magazine 2021 gisteren 16:34

100 jaar Albert Heijn in Alphen aan den Rijn

In 2021 was het een eeuw geleden dat Albert Heijn zich vestigde in Alphen aan den Rijn. Op 1 maart 1921 opende er namelijk voor het eerst een winkel van Albert Heijn in de Julianastraat. Dat filiaal is inmiddels alweer jaren gesloten, maar Albert Heijn is nog steeds te vinden in het Alphense straatbeeld. Het jubileum is wel een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen honderd jaar. Duik je mee in de geschiedenis van de Albert Heijn in Alphen aan den Rijn? 

Werken gisteren 14:40

De nieuwste vacatures van week 3

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.

Limesjaar 2022 gisteren 11:51

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Alphens Magazine 2021 gisteren 09:39

(On)bekende Alphenaar Rianne Kompier: "Ik heb mijn zinnen gezet op het WK Freerunnen"

Als je de 20-jarige Rianne Kompier vraagt of zij zichzelf ziet als een bekende Alphenaar, dan zal ze daar ontkennend op antwoorden. Rianne, die tot de vaderlandse top in het freerunnen behoort, heeft met haar sport (in het verleden ook turnen) vaak in kranten en op websites gestaan. “Maar ik denk niet dat mensen mij dan op straat herkennen, dus ik zie mezelf toch meer als een onbekende Alphenaar.” 

Alphens Magazine 2021 22 jan. 2022 16:50

‘Het bunkertje’ onder de Salvatorikerk verdwijnt

We schrijven 1969 als na een innige samenwerking tussen de Hervormde en Alphense kerken onder de Salvatorikerk een jeugdsociëteit genaamd ‘Het Bunkertje’ haar deuren opent. Uitgangspunt was de jeugd vanaf 18 jaar elkaar te laten ontmoeten en ze zodoende weghouden van Café Markx en Midas.