Jan Snel

Huurwoningen Woonforte opnieuw populair: 2.500 aanmeldingen voor appartementen Zaagmolen

Aan de Zaagmolenweg, bij de 's Molenaarsbrug, komen 91 nieuwe sociale huurwoningen. Deze woningen zijn vanaf 18 april geadverteerd via Huren in Holland Rijnland en dat lieten Alphenaren zich geen twee keer zeggen.

Wel 2.500 woningzoekenden hebben zich ingeschreven voor minimaal één van de appartementen aan de Zaagmolenweg. Waarom dit zo hoog is? De woningen zijn voor iedereen die met spoed een dak boven hun hoofd nodig heeft. Denk aan mensen die net gescheiden zijn, starters, studenten en statushouders. Ook worden de huurhuizen verdeeld door middel van een loting, niet op basis van iemands inschrijfduur. Hierna vervolgen intakegesprekken. Dit alles 'met behoud van inschrijftijd'.

In het gebouw komen studio's, twee- en drie-kamerwoningen met een centraal paviljoen met activiteitenruimte en wasserette. Dit is niet de eerste keer dat er zo goed gereageerd werd op de huurhuizen van Woonforte. Eerder schreven ruim 4.000 mensen zich in voor de woningen in De Barones.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.