Economie

ICT Challenge voor studenten tijdens Week van het Werk

Ondernemersvereniging VOA en MBO Rijnland organiseren met verschillende IT-bedrijven een 'ICT challenge' om jongeren tijdens de Week van het Werk bij de techniek te betrekken. De challenge vindt plaats in Esports Game Arena.

Bij de ICT challenge gaan studenten op 31 oktober en 1 november de uitdaging aan om een oplossing te bedenken voor een realistisch vraagstuk dat door bedrijven wordt aangeleverd. Dit jaar voorziet het Alphense bedrijf Hillsafety, installateur van veiligheidstechniek, de studenten van de opdracht. Andere bedrijven die meewerken aan deze ICT challenge zijn Aster ICT, Freepack Software, Gillz, CodeBridge en Avantage.

De studenten die deelnemen komen van verschillende opleidingen aan het MBO Rijnland. Er doen in totaal 30 tot 50 studenten van de richtingen applicatiebeheer, IT-beheer en mediavormgeving mee. Na twee dagen presenteren de studenten hun oplossing aan een jury uit het Alphense bedrijfsleven. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport vandaag 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild
Sport gisteren 17:04

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild

Dit weekend vindt het NK Wakeboarden plaats bij Wet ’n Wild Wakepark. De beste Nederlandse wakeboarders zullen zich op zaterdag 24 en zondag 25 augustus verzamelen bij Wet ‘n Wild om te strijden om de titel ‘beste wakeboarder van Nederland’.