Plutosport
Advertorial Sport

Ideaal skateweer op komst!

Het natuurijs is weer als sneeuw voor de zon verdwenen en voor dit weekend worden er zelfs temperaturen van boven de 15°C voorspeld! Hoog tijd om de schaatsen weer in het vet te leggen en je skates van zolder te halen.

Skaten versus hardlopen

Heb je afgelopen weekend ook zo genoten van het schaatsen? Dan is de kans groot dat skaten ook echt iets voor jou is! Het is natuurlijk sowieso heerlijk om lekker sportief bezig te zijn in de natuur, en daarnaast ben je tijdens het skaten ook nog eens hartstikke gezond bezig, een echte win-winsituatie dus. Skaten is een goede mix van cardio en kracht, oftewel: je traint er zowel je spieren als je conditie mee! Tot nu toe komt het skaten redelijk overeen met hardlopen, toch heeft skaten een heel groot voordeel ten opzichte van hardlopen... Skaten doe je namelijk in een vloeiende beweging, waardoor je gewrichten het niet zo zwaar te verduren krijgen als tijdens het hardlopen. De kans dat je tijdens het skaten een spierblessure oploopt is dan ook heel laag.

Veilig skaten

De kans dat je een spierblessure oploopt mag dan klein zijn, maar de kans op een val is natuurlijk wel iets groter dan bij het hardlopen... Het dragen van goede bescherming kan dan ook zeker geen kwaad! Bij een val zul je waarschijnlijk je handen naar voren gooien om jezelf op te vangen, nu snap je vast dat polsbeschermers een onmisbaar onderdeel van de skate-outfit zijn. Daarnaast mogen knie- en elleboogbeschermers natuurlijk ook niet ontbreken. En hoewel een helm alleen verplicht is bij officiële skatewedstrijden, is het verstandig om er ook tijdens het recreatief skaten eentje te dragen, een ongeluk zit immers in een klein hoekje... Met de juiste skatebescherming ga je veilig op pad!

Inspannend én ontspannend

Skaten is dus goed voor je spieren, goed voor je conditie en je bent even lekker buiten, maar een ander groot voordeel is natuurlijk dat je het kunt doen waar en wanneer je maar wil. Heb je onverwachts een uurtje vrij? Zoek je een actieve bezigheid voor jezelf? Of wil je gewoon een reden hebben om even naar buiten te gaan? Trek je skates aan en geniet!


Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:43

Filmdiner No Reservations met Catherine Zeta-Jones

De titel van het nieuwe filmdiner op 5, 6 en 7 maart wekt wat verwarring: dit filmdiner is zeker te reserveren. Het concept van thuis een film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film is deze keer met steractrice Catherina Zeta-Jones in de film No Reservations.

Coronavirus in Alphen vandaag 17:00

Het vaccineren in Alphen is nu echt begonnen: “Laat die vaccins maar komen!”

Rond 08:00 uur werd de eerste prik gezet in de tot vaccinatielocatie omgebouwde tennishal van Nieuwe Sloot. Dagelijks zullen daar zo’n driehonderd 80+’ers worden gevaccineerd, maar de daadwerkelijke capaciteit ligt hoger. “In een maand tijd zouden we heel Alphen kunnen vaccineren”, zegt burgemeester Liesbeth Spies.

Calamiteiten vandaag 15:29

Motorrijder komt ten val op Leidse Schouw

Maandagmiddag 1 maart is er een motorrijder ten val gekomen op de Leidse Schouw. Bij het eenzijdige ongeval kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse. 

Van 0 naar 20 vandaag 14:54

Van 0 naar 20: Mitchell en Stefan zijn er bijna

Het moment komt dichter en dichterbij dat Mitchell en Stefan toch echt die 20 kilometer moeten gaan rennen. Allebei zijn ze op de goede weg. Ze zijn er bijna. Tijd voor wat laatste tips!

Alphense Zendmast vandaag 14:06

Alphense zendmast maandagavond rood en groen verlicht

Het verzoek kwam vanuit Kees Kraamer om de Alphense zendmast maandagavond rood en groen te verlichten. Dit doet hij voor zijn hardloopgroepje, met in het bijzonder voor Peter Zuidam. En dat levert ongetwijfeld een leuk moment op, want Kees en Peter zijn beide kleurenblind.