Josh Walet
Blog Sport

Iedereen gaat weer voetballen

Ook de clubs in de lagere klassen beginnen komend weekeinde aan de competitie 2023 / 2024. Alphia ontvangt zaterdag SVC’08 en Alphen gaat in Sassenheim voetballen tegen Teylingen, een club die wel eens tot de titelfavorieten kan gaan behoren. 

In Sassenheim wordt pas om 16:00 uur afgetrapt. SVC’08 is een wat vreemde vereniging. Het is een van oorsprong Haagse club, betekent voluit Scheveningse Voetbalcombinatie en is gehuisvest in Wassenaar op het prachtige gemeentelijke landgoed Clingendael. In 2008 vond een fusie plaats tussen SV’35 en JAC.

JAC zelf was ook al een fusieclub met onder meer de destijds bekende club Archipel. Na de oprichting in 2008 wist SVC’08 meteen drie keer achtereen de nacompetitie te bereiken, maar steeds zonder resultaat. De grote, zo’n duizend multiculturele vereniging eindigt in de tweede klasse jaarlijks in de middenmoot.

Teylingen stapte twee jaar geleden van de zondag over naar de zaterdag en behield de status van tweedeklasser. De club deelt in Sassenheim een fraai complex met Ter Leede.

Andere leuke wedstrijden op zaterdag zijn Alphense Boys JO13 – Volendam JO13 (10:30 uur) en Alphense Boys JO15 – AZ JO15 (15:00 uur).


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 11:37

Sloop gestart nieuwbouwlocatie SteekterOever Alphen aan den Rijn

Afgelopen week is de sloop gestart van de huidige opstallen op de SteekterOever-locatie aan de Steekterweg in Alphen aan de Rijn. Op deze plek zullen het komende jaar 25 luxe Oeverwoningen, Hofwoningen en Kadewoningen verrijzen. 

Advertorial Film vandaag 09:21

Film in Castellum: kom in de kerstsfeer met Love Actually!

De feestmaand staat voor de deur en hoewel Sinterklaas nog in het land is, kan Castellum niet wachten om helemaal in de kerstsfeer te komen. En hoe kan dat nu beter dan met een echte filmklassieker? Ter ere van het 20-jarig jubileum vertoont de bioscoop Love Actually opnieuw op het witte doek!

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 17:07

Ga mee op zorgexpeditie: "Jouw avontuur in de zorg"

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen Avant is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten. Begin 2024 zijn nieuwe collega’s welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.