Monuta

"Ik ga dus binnenkort dood, en dat zal niet lang op zich laten wachten"

Het is een zonnige herfstdag wanneer ik gebeld wordt. De dame aan de andere kant van de lijn wilde een persoonlijk gesprek met mij over haar laatste levensfase.

Het belletje klonk urgent en heb die afspraak daarom nog diezelfde middag. Bij het binnenstappen in het appartement trof ik een kwiek ontspannen dame aan die mij een kopje koffie aanbood. 

Tijdens de koffie vertelde zij haar verhaal in het kort en eindigde met de woorden: ik ga dus binnenkort dood, en dat zal niet lang op zich laten wachten.

De dame gaf aan dat zij haar man en kinderen niet wilde belasten met het regelen van de uitvaart en had dus besloten dit gesprek met mij aan te gaan om alles nu vast te leggen. Hierdoor kan ik zelf de regie houden, zei ze.

Aan het einde van het gesprek vroeg zij wat het gaat kosten, want ik wil de uitvaart ook al betalen. Uiteraard gaf ik aan dat dit niet nodig was, maar zij stond er op, want het was het laatste dat zij nog met haar rekening kon doen. Daarna kon ze rekening alvast opheffen.

Uiteraard heb ik dit verzoek ingewilligd en na de kostenbegroting gemaakt te hebben heeft zij het bedrag al snel overgemaakt. Zij gaf ook aan dat het regelen en afronden van de praktische zaken rondom haar verwachte overlijden haar rust geeft om te kunnen gaan sterven. Want dat zal zeker niet vanzelf gaan gaf ze aan.

Nog geen drie weken later krijg ik een telefoontje van haar man: Yvonne, Joke mijn vrouw is overleden. Kan je haar overbrengen naar het uitvaartcentrum?

Haar keuze om alles zelf te regelen was voor haar heel belangrijk. Hiermee kon zij zelf aangeven wat zij vooral niet wilde. Zij heeft gekozen om de uitvaart in een besloten kring te vieren met haar familie en vrienden met een lunch na afloop in het restaurant waar Joke al 10 jaar op uit keek.

Wil je ook jouw wensen vastleggen? Neem dan contact met Monuta op voor een gesprek.

Yvonne van Lingen

Monuta Logo.jpg

Monuta Alphen aan den Rijn
Wilhelminalaan 26, 2405 ED Alphen aan den Rijn
0172 472 077


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 16:41

Alphense tweeling wint Rijswijkse wielermeerdaagse

In Rijswijk ging de jeugd drie dagen lang de strijd tegen elkaar aan op de racefiets tijdens de Rijkswijkse wielermeerdaagse. De Alphense Quinty en Sanne Keijzer kwamen ook in actie.

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 14:12

Nieuwe Rede: uniek wonen tussen water en polder

Wonen te midden van de natuur en omringd door water? Het kan in het unieke, eigentijdse nieuwbouwproject Nieuwe Rede in Leimuiden. Naast de unieke ligging tussen water en polder zijn alle woningen stuk voor stuk bijzonder comfortabel, flexibel indeelbaar en toekomstbestendig. Bovendien zijn er nog enkele woningen beschikbaar. Lees snel verder en ontdek de unieke plek en het woningaanbod.