Ingezonden

IK KOOK OOK VOOR JOU bedankt Alphenaren voor record aantal donaties

Eind oktober vroegen we Alphenaren om hun ongebruikte Postcode Loterij cadeaukaarten te doneren aan IK KOOK OOK VOOR JOU. De cadeaukaarten konden ingeleverd worden bij de Albert Heijn in de Aarhof of bij Mariska of Petra zelf.

En hier is veel gehoor aan gegeven. “Na aanleiding van het bericht op Alphens.nl hebben we dit jaar een record aantal kaarten gedoneerd gekregen”, vertelt Mariska enthousiast. “We hebben daarmee voor bij €2.000 aan producten kunnen inslaan. We willen de Alphenaren daar heel graag voor bedanken. Zonder hen was het nooit mogelijk geweest om de laatste tijd zoveel gezinnen te ondersteunen”, gaat Mariska verder.

“Het was fantastisch om te merken dat er zoveel mensen bereid waren om hun kaart te doneren. Veel Alphenaren hebben ons in staat gesteld andere Alphenaren te helpen. Het zal best wel weer even afkicken zijn de komende tijd. De verse spullen moesten natuurlijk direct de deur weer uit. Maar we hebben gelukkig ook een voorraad potgroenten, soepen en rijst aan kunnen leggen.”

De komende maanden gaan de dames er weer volle bak voor om vlees, vers, kaas en overig zuivel te kunnen verzamelen voor Alphenaren in financiële nood. Maar eerst zijn ze nog druk met de Sint en kerstpakketten.

Samengestelde pakketten.jpg

 

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Oud Alphen vandaag 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater vandaag 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein vandaag 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen vandaag 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 vandaag 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca vandaag 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.