Ik vertrouw de provincie voor geen cent!

En gij geleuft het? Afgelopen zaterdag schreef Jaap van Duijn zijn column in De Telegraaf over democratie en hoe dit begrip verworden is. Nou, zo denk ik er ook over en let maar op: hoewel ze door de rechter zijn teruggefloten, verzinnen ze bij de provincie echt wel weer iets waardoor afmeren in de Oude Rijn toch verboden blijft, al was het maar bij decreet.

Gisteravond belde Leo Belt van AD Groene Hart met de vraag of ik de gerechtelijke uitspraak al kende en hoe ik erover dacht. Ik heb toen geantwoord dat ik denk dat de mensen van de Provincie, Gemeente en het Hoogheemraadschap er zich niks van zullen aantrekken.

Bovendien wordt er groot verschil in handhaving gemaakt tussen ons als rechteloze particulieren en de beroepsvaart met hun maffiose organisatie Schuttevaer. Soms liggen de schepen "huizenhoog" voor de Oudshoornse kerk en het gebeurt niet zelden dat er 2 of meer aan elkaar liggen. Het lijkt dan de Waalhaven wel. Het komt ook meermalen voor dat schepen er langer dan 3 maal 24 uur liggen en/of hun aggregaat laten draaien, omdat ze te beroerd zijn het schip aan te sluiten op de veel te dure energieaansluitpunten aan de wal. Destijds met veel tamtam onthuld door de Haagse Bobo's. Allemaal waanzin waar geen argument tegen bestand is en waar niet tegen wordt opgetreden.

Een week of wat geleden kwam in de avond een enorm jacht voorbij met een sleepboot ervoor en een sleepboot erachter. Ik dacht eerst dat het de opvolger is van het schip van Susan (haha) maar hij bleef volle vaart richting 's Molenaarsbrug varen, maarrrr.................... de brug ging niet open. Toen moesten de sleepboten volle kracht achteruit waardoor van de achterste boot de kabels braken en de voorste schuin op de loop kwam te liggen. Er was duidelijk paniek in de tent.

Waarom vertel ik dit? Incidenten komen alleen door dronken schippers of door slapende brugwachters en niet als er gewoon gevaren wordt op een vrije rivier, bootjes aan de kant of niet. Het had trouwens een debacle geworden met miljoenen schade aan de prachtige boot en een kapotte brug met alle oponthoud van het drukke wegverkeer als gevolg

Benieuwd naar de machtsmiddelen die worden aangegrepen. Vertrouwen heb ik niet in de provincie.

Wim Koster


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 13:50

Bouw tweede fase Rode Dorp officieel van start gegaan

Er wordt de komende periode weer volop gebouwd in het Rode Dorp, in de volksmond ook wel het ‘Rooie Dorp’ genoemd. Woensdag is de bouw van de tweede fase officieel van start gegaan.

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 12:43

Wie is de mens achter Woondroom Alphen?

Een no-nonsense makelaar die weet wat hij doet en op de hoogte is van wat zich afspeelt op de Alphense huizenmarkt. Over wie hebben we het dan? Makelaar Gaby Paans van Woondroom Alphen. Maar wie is de mens achter de makelaar?

Sport vandaag 11:39

Alphense karter Levi Hendriks (10) voor het eerst kampioen

Afgelopen weekend heeft de 10-jarige karter Levi Hendriks uit Alphen aan den Rijn het seizoen succesvol afgesloten. Hij wist de titel in de Micromax-klasse van Kart4fun te pakken. De winst van deze race maakt hem kampioen.

Muziek vandaag 10:26

Kerstconcert Cantabile in de Adventskerk

Op 21 december, de kortste dag van het jaar, geeft het Alphense Kamerkoor haar jaarlijkse kerstconcert in de Adventskerk. Dit onder leiding van Simon Stelling.

Advertorial Feestdagen gisteren 17:22

Knallend het nieuwe jaar in met het vuurwerk van Melvin's Vuurwerkwinkel

De grootste (online) vuurwerkwinkel van Alphen aan den Rijn? Die vind je aan de J.A. Leeghwaterweg 1! Vanaf woensdag 7 december 12:00 uur is Melvin’s Vuurwerkwinkel geopend. En bestel je jouw vuurwerk tijdens de voorverkoop? Dan ontvang je € 20 aan gratis vuurwerk!