Alphens

Il Delicato da Nino sluit ‘met pijn in het hart’ eind juni de deuren

Op zondag 28 juni sluit Il Delicato da Nino de deuren van het restaurant naast de Swaenswijkbrug in Alphen. “De sluiting van de horeca in verband met de coronacrisis was de druppel”, vertelt ondernemer Nino di Marzio.

Nadat het restaurant jarenlang was gerund door Dion en Nicola Diana, nam Nino het stokje op 1 juli 2019 over. Sinds dat moment ging het restaurant door onder de naam Il Delicato da Nino. Maar nu, een jaar later, stopt Nino ermee. “Met pijn in het hart, maar financieel is het gewoon niet meer te behappen.”

De coronacrisis was de druppel om het restaurant te sluiten. Nino vertelt: “Het afgelopen jaar hebben we veel veranderingen doorgevoerd en geïnvesteerd. Als je dan noodgedwongen de deuren moet sluiten door de coronacrisis kan dat zorgen voor problemen. We hadden geen geld apart gezet voor noodgevallen, dus een financiële buffer hadden we niet. Het investeren was nodig, maar het was te veel. Financieel is het gewoon niet meer haalbaar op dit moment.”

Toch kijkt Nino positief terug op het afgelopen jaar. “Het was een leuk jaar met een geweldig team. Ik heb een hoop geleerd als ondernemer en heb genoten van de gasten die we hebben mogen ontvangen”, vertelt Nino. “Daarom is het extra jammer dat we de deuren moeten sluiten, want het was een leuke zaak om te werken.” Maar klaar met het ondernemerschap is Nino niet. “Ondernemen zit in de familie, dus daar ben ik nog niet op uitgekeken”, lacht hij. “Maar ik ga nu eerst uitrusten, daarna ben ik weer helemaal opgeladen voor de volgende uitdaging.”

Il Delicato da Nino sluit op zondag 28 juni de deuren voor de gasten.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.