Richard Stavleu

In 2020 weer twee dagen Obstacle Run Alphen

“Voor de echte durfals hebben we in 2020 weer twee dagen de Obstacle Run Alphen”, vertelt organisator Mark van Hoorn enthousiast. Op zaterdag 18 januari start de verkoop van de tickets. Je kunt je inschrijven voor de Van Mil Obstacle Run en/of de Rabo Family Obstacle Run die respectievelijk op zaterdag 6 en op zondag 7 juni plaatsvinden. De tickets zijn te verkrijgen via www.obstaclerunalphen.nl.

Op zaterdag 8 en 12 km trotseren
Mark: “Opnieuw hebben we op zaterdag twee afstanden voor je in petto, namelijk 8 en 12 km. Durf jij de uitdaging aan om de 12 km te lopen? Dan wacht jou zo’n 50 obstakels die je moet zien te trotseren. Is de 12 km net iets teveel van het goede, probeer dan de 8 km. Elke 10 minuten start een nieuwe run. Zorg dat je erbij bent op zaterdag en daag je familie en vrienden uit om de finish te halen!"

Family Run
Afgelopen jaar was de Rabo Family Obstacle Run snel uitverkocht. Vanaf zaterdag 18 januari kun je je weer inschrijven voor deze run op zondag 7 juni. Je kunt dan kiezen uit een 3 km met ongeveer 20 obstakels en een 6 km run met zo’n 40 obstakels. De 3 km is geschikt voor kinderen die samen met hun ouders of vriendjes en vriendinnetjes een sportieve uitdaging willen aangaan. Heb je die afstand vorig jaar al gedaan, dan durf je misschien de 6 km wel aan!

Wat kost het je?
Mark: “Loop je de Van Mil Obstacle Run op zaterdag 6 juni dan betaal je € 32,50 per persoon. Voor de Rabo Family Obstacle Run betaal je voor de 3 km € 17,50 per persoon. De 6 km kost € 27,50 per persoon. Alle prijzen zijn inclusief een uniek shirt, een medaille en servicekosten. Een unieke prijs/kwaliteitverhouding in de wereld van de Obstacle Runs. Mark: "Doordat we onderdeel zijn van het Zomerspektakel kunnen wij tegen mooie inschrijfprijzen, de deelnemers die meedoen heel veel bieden voor een relatief laag inschrijfbedrag." Er kunnen maximaal 100 mensen meedoen per startgroep. "Dat lijkt veel, maar ervaring leert dat de groepen snel vol zijn. Dus geef je op tijd op via de website van de Obstacle Run www.obstaclerunalphen.nl, want vol = echt vol!”

Waar starten en eindigen
Start en finish zijn dit jaar naast de parkeerplaats van Wiebel Biebel aan de Zegerplas (Park Zegersloot) in Alphen aan den Rijn aan ‘De Bijlen’. De aanmeldlocatie is dit jaar op de parkeerplaats naast Wiebel Biebel en dus niet meer op het terrein van de Huttenbouw. Parkeren kan bij het ARC-terrein. Al wordt wel aangeraden om vooral met de fiets te komen en je fiets te stallen op de officiële fietsparkeerplaatsen van het Zomerspektakel aan het Meer. De Obstacle Run is zaterdag 6 en zondag 7 juni, gelijktijdig met het Zomerspektakel aan het Meer. Bezoekers van de run kunnen daar gratis genieten van muziek en horeca.

Samenwerken
Mark: “Zonder de hulp van Ricardo van der Belt en Marloes Verdiesen van 4Sport Training Center, Jelle van Goozen van Van der Werff Groep en een aantal lokale bouwbedrijven kunnen we deze tweedaagse Obstacle Run niet realiseren. Met een kernteam van zeker 5 man en een hoop vrijwilligers weten we na vijf edities een goede Obstacle Run neer te zetten. De invulling van de runs stemmen we goed af met het bestuur van Zomerspektakel aan het Meer. Dit doen we tenslotte met z’n allen.”

Drie dagen feest
In juni 2020 viert het Zomerspektakel aan het Meer opnieuw drie dagen feest voor jong en oud en wel op 5, 6 en 7 juni. Ook de Zomerdienst aan het Meer wordt weer gehouden op zondag. De Obstacle Run is er op twee dagen, namelijk op zaterdag en zondag. Dus vergeet niet om dat weekend alvast in je agenda te zetten!

Meer weten over Zomerspektakel?
Wil je informatie over het Zomerspektakel en de Obstacle Run? Houd dan regelmatig de websites www.zomerspektakelaanhetmeer.nl, www.obstaclerunalphen.nl en de sociale media in de gaten. Facebook: www.facebook.com/ZomerspektakelAanHetMeer en www.facebook.com/Zomerspektakel-Obstacle-Run. Voor Twitter is dat twitter.com/Zoomerspektakel en voor Instagram www.instagram.com/zomerspektakelaanhetmeer


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 13:20

Feestelijke opening 'Word eens wakker!'

Alphen aan den Rijn is binnenkort een bijzondere winkel rijker. Op De Werf opent Mariska van der Haven op zaterdag 1 februari haar winkel met de naam ‘Word eens wakker’. Het betreft een winkel in tweedehands dameskleding. Alle stukken hebben een duurzaam predicaat. De feestelijke grand opening is die dag van 10:00 tot 16:00 uur.

Overige vandaag 12:06

Alphense Steven in actie voor Het vergeten kind

De 16-jarige Steven Heppener uit Alphen aan den Rijn, gaat op 20 januari 2020 een poging doen om het wereldrecord indoor karten te verbreken. Dit doet hij voor het goede doel ‘Het vergeten kind’.

Overige vandaag 11:33

Beste Dakar Rally ooit voor Tim en Tom Coronel

Tim en Tom Coronel hebben de finish van de Dakar Rally in Saudi-Arabië gehaald. Met het volbrengen van de race bereikte de tweeling ook nog het beste resultaat in de rangschikking ooit. Ze wisten de 27e plaats in de eindrangschikking te behalen. 

Advertorial Sport vandaag 10:47

Alphense open Dans- en Theaterdagen gaan bijna van start

Twijfel je of je een dansles of een theaterles wil volgen? Ook benieuwd welke les(sen) bij jou passen? Kom dan van zaterdag 25 tot en met vrijdag 31 januari naar de gratis Open Dans- en Theaterdagen bij Cools Dance & Events.

Evenementen vandaag 09:10

Laatste weekend schaatsen in Archeon

Tot en met zondag 19 januari kun je nog schaatsen op de overdekte ijsbaan bij museumpark Archeon. Ook in het laatste weekend mag de warme chocomel of koffie/thee niet ontbreken na afloop. Tijdens 'Vier de Winter' is er genoeg te beleven in het museumpark!