Richard Stavleu

In 2020 weer twee dagen Obstacle Run Alphen

“Voor de echte durfals hebben we in 2020 weer twee dagen de Obstacle Run Alphen”, vertelt organisator Mark van Hoorn enthousiast. Op zaterdag 18 januari start de verkoop van de tickets. Je kunt je inschrijven voor de Van Mil Obstacle Run en/of de Rabo Family Obstacle Run die respectievelijk op zaterdag 6 en op zondag 7 juni plaatsvinden. De tickets zijn te verkrijgen via www.obstaclerunalphen.nl.

Op zaterdag 8 en 12 km trotseren
Mark: “Opnieuw hebben we op zaterdag twee afstanden voor je in petto, namelijk 8 en 12 km. Durf jij de uitdaging aan om de 12 km te lopen? Dan wacht jou zo’n 50 obstakels die je moet zien te trotseren. Is de 12 km net iets teveel van het goede, probeer dan de 8 km. Elke 10 minuten start een nieuwe run. Zorg dat je erbij bent op zaterdag en daag je familie en vrienden uit om de finish te halen!"

Family Run
Afgelopen jaar was de Rabo Family Obstacle Run snel uitverkocht. Vanaf zaterdag 18 januari kun je je weer inschrijven voor deze run op zondag 7 juni. Je kunt dan kiezen uit een 3 km met ongeveer 20 obstakels en een 6 km run met zo’n 40 obstakels. De 3 km is geschikt voor kinderen die samen met hun ouders of vriendjes en vriendinnetjes een sportieve uitdaging willen aangaan. Heb je die afstand vorig jaar al gedaan, dan durf je misschien de 6 km wel aan!

Wat kost het je?
Mark: “Loop je de Van Mil Obstacle Run op zaterdag 6 juni dan betaal je € 32,50 per persoon. Voor de Rabo Family Obstacle Run betaal je voor de 3 km € 17,50 per persoon. De 6 km kost € 27,50 per persoon. Alle prijzen zijn inclusief een uniek shirt, een medaille en servicekosten. Een unieke prijs/kwaliteitverhouding in de wereld van de Obstacle Runs. Mark: "Doordat we onderdeel zijn van het Zomerspektakel kunnen wij tegen mooie inschrijfprijzen, de deelnemers die meedoen heel veel bieden voor een relatief laag inschrijfbedrag." Er kunnen maximaal 100 mensen meedoen per startgroep. "Dat lijkt veel, maar ervaring leert dat de groepen snel vol zijn. Dus geef je op tijd op via de website van de Obstacle Run www.obstaclerunalphen.nl, want vol = echt vol!”

Waar starten en eindigen
Start en finish zijn dit jaar naast de parkeerplaats van Wiebel Biebel aan de Zegerplas (Park Zegersloot) in Alphen aan den Rijn aan ‘De Bijlen’. De aanmeldlocatie is dit jaar op de parkeerplaats naast Wiebel Biebel en dus niet meer op het terrein van de Huttenbouw. Parkeren kan bij het ARC-terrein. Al wordt wel aangeraden om vooral met de fiets te komen en je fiets te stallen op de officiële fietsparkeerplaatsen van het Zomerspektakel aan het Meer. De Obstacle Run is zaterdag 6 en zondag 7 juni, gelijktijdig met het Zomerspektakel aan het Meer. Bezoekers van de run kunnen daar gratis genieten van muziek en horeca.

Samenwerken
Mark: “Zonder de hulp van Ricardo van der Belt en Marloes Verdiesen van 4Sport Training Center, Jelle van Goozen van Van der Werff Groep en een aantal lokale bouwbedrijven kunnen we deze tweedaagse Obstacle Run niet realiseren. Met een kernteam van zeker 5 man en een hoop vrijwilligers weten we na vijf edities een goede Obstacle Run neer te zetten. De invulling van de runs stemmen we goed af met het bestuur van Zomerspektakel aan het Meer. Dit doen we tenslotte met z’n allen.”

Drie dagen feest
In juni 2020 viert het Zomerspektakel aan het Meer opnieuw drie dagen feest voor jong en oud en wel op 5, 6 en 7 juni. Ook de Zomerdienst aan het Meer wordt weer gehouden op zondag. De Obstacle Run is er op twee dagen, namelijk op zaterdag en zondag. Dus vergeet niet om dat weekend alvast in je agenda te zetten!

Meer weten over Zomerspektakel?
Wil je informatie over het Zomerspektakel en de Obstacle Run? Houd dan regelmatig de websites www.zomerspektakelaanhetmeer.nl, www.obstaclerunalphen.nl en de sociale media in de gaten. Facebook: www.facebook.com/ZomerspektakelAanHetMeer en www.facebook.com/Zomerspektakel-Obstacle-Run. Voor Twitter is dat twitter.com/Zoomerspektakel en voor Instagram www.instagram.com/zomerspektakelaanhetmeer


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 19:50

Nieuw: Maggie goes Bananas!

Maggie Blue vond dat het tijd was voor wat nieuws in Alphen, en heeft iets ondeugends gedaan… Namelijk het hele concept omgegooid! Wacht, wat?

Alphens Restaurantweek vandaag 18:38

Alphens Restaurantweek: Een beregoed menu van De Beren

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangenmenu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Beren.

Overige vandaag 16:46

Nieuw in de Raadhuisstraat: Fab Hair

Waar je de kapsalon voorheen kon vinden boven Gaaf in de Julianastraat, verwelkomen eigenaressen van Fab Hair, Michelle en Pascale, je vanaf 1 september graag in de Raadhuisstraat!

Advertorial Overige vandaag 15:01

Feestje? Sebastiaan ijs komt bij je scheppen!

Veel mensen kennen als de weg naar Sebastiaan ijs. Maar… ze kennen daar ook de weg naar jou! Deze zomer heeft ijssalon Sebastiaan namelijk een zomerse actie met de ijs Tuk Tuk: de Schep & Go-actie!

De Heerlijkheid van Alfen vandaag 13:42

Feestelijke presentatie ‘De Heerlijkheid van Alfen’

Op zondag 6 september van 13.00 tot 16.00 uur worden de beleefroutes van ‘De Heerlijkheid van Alfen’ gepresenteerd tijdens een historisch feestje in Cultuurcentrum Parkvilla en Park Rijnstroom. 

Verkeer en vervoer vandaag 12:57

Verbreden fietspad Prins Bernhardlaan Alphen aan den Rijn

Het fietspad langs de Prins Bernhardlaan, tussen de Albert Schweitzerbrug en de Prinses Irenelaan in Alphen aan den Rijn wordt verbreed. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit het actieplan “Fiets” om tweerichtingsfietspaden langs de hoofdwegen aan te leggen en/of te verbeteren.