Advertorial Overige

In de ban van duurzaamheid tijdens Nederland Leest

In november duikt Bibliotheek Rijn en Venen tijdens de jaarlijkse themamaand ‘Nederland Leest’ in duurzaamheid. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst? Dit onderwerp vormt het uitgangspunt voor het gesprek. Maar er gebeurt veel meer: de Bibliotheek organiseert activiteiten die op dit actuele gesprek aansluiten.

Duurzaamheidsmarkt
November staat bol van de activiteiten in de Bibliotheek. Op zaterdag 9 november is er een grote duurzaamheidsmarkt in de Bibliotheek Alphen. Je kunt er kennismaken met verschillende organisaties die zich bezig houden met duurzaamheid. Er zijn die middag tal van gratis activiteiten zoals de theeplukfiets, ruilkast, proeverij en workshop boekvouwkunst. De duurzaamheidsmarkt wordt geopend door wethouder Leo Maat.

Winterbloei
Tijdens Nederland Leest draait alles om het thema ‘Duurzaamheid’ én om natuurliefhebber Jan Wolkers. In de Nederland Leest-bundel Winterbloei zijn (natuur)verhalen, brieven en een gedicht van Jan Wolkers gecombineerd met actuele columns van Aaf Brandt Corstius. De inleiding is geschreven door Onno Blom, Wolkers' biograaf. Op donderdag 14 november gaat de Bibliotheek in gesprek over Winterbloei in de Bibliotheek Ter Aar. Deelnemers aan de avond kunnen op vertoon van het toegangsbewijs vooraf de bundel Winterbloei ophalen in de Bibliotheek (zolang de voorraad strekt).

Afgeschreven boeken
Op vrijdag 22 november maakt de Bibliotheek kunstwerken van afgeschreven boeken. In de Bibliotheek Boskoop is die ochtend een workshop boekvouwkunst voor volwassenen. Door de bladzijden in een vorm te vouwen creëer je een kunstwerk dat mooi zal staan in het huis van iedere boekenliefhebber.

Dus wil je meer weten over duurzaamheid, of wil je hier meer over lezen? Kom tijdens Nederland Leest naar de Bibliotheek en doe mee aan één van de vele activiteiten.

Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek Rijn en Venen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek vandaag 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten vandaag 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek vandaag 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca vandaag 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.