Advertorial Overige

In de ban van duurzaamheid tijdens Nederland Leest

In november duikt Bibliotheek Rijn en Venen tijdens de jaarlijkse themamaand ‘Nederland Leest’ in duurzaamheid. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst? Dit onderwerp vormt het uitgangspunt voor het gesprek. Maar er gebeurt veel meer: de Bibliotheek organiseert activiteiten die op dit actuele gesprek aansluiten.

Duurzaamheidsmarkt
November staat bol van de activiteiten in de Bibliotheek. Op zaterdag 9 november is er een grote duurzaamheidsmarkt in de Bibliotheek Alphen. Je kunt er kennismaken met verschillende organisaties die zich bezig houden met duurzaamheid. Er zijn die middag tal van gratis activiteiten zoals de theeplukfiets, ruilkast, proeverij en workshop boekvouwkunst. De duurzaamheidsmarkt wordt geopend door wethouder Leo Maat.

Winterbloei
Tijdens Nederland Leest draait alles om het thema ‘Duurzaamheid’ én om natuurliefhebber Jan Wolkers. In de Nederland Leest-bundel Winterbloei zijn (natuur)verhalen, brieven en een gedicht van Jan Wolkers gecombineerd met actuele columns van Aaf Brandt Corstius. De inleiding is geschreven door Onno Blom, Wolkers' biograaf. Op donderdag 14 november gaat de Bibliotheek in gesprek over Winterbloei in de Bibliotheek Ter Aar. Deelnemers aan de avond kunnen op vertoon van het toegangsbewijs vooraf de bundel Winterbloei ophalen in de Bibliotheek (zolang de voorraad strekt).

Afgeschreven boeken
Op vrijdag 22 november maakt de Bibliotheek kunstwerken van afgeschreven boeken. In de Bibliotheek Boskoop is die ochtend een workshop boekvouwkunst voor volwassenen. Door de bladzijden in een vorm te vouwen creëer je een kunstwerk dat mooi zal staan in het huis van iedere boekenliefhebber.

Dus wil je meer weten over duurzaamheid, of wil je hier meer over lezen? Kom tijdens Nederland Leest naar de Bibliotheek en doe mee aan één van de vele activiteiten.

Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek Rijn en Venen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 18:42

In Speelruimteplan geen plaats voor kleine blokplekken

Kleine blokplekken worden opgeheven. Daarvoor in de plaats komen grotere speelplaatsen met veel meer mogelijkheden. Althans als het aan wethouder Gert-Jan Schotanus ligt. De gemeenteraad is verdeeld over het voorstel.

Politiek vandaag 17:09

Speelplaatsen worden voor 1,6 miljoen opgeknapt

De speelplaatsen in de hele gemeente Alphen aan den Rijn worden voor 1,6 miljoen euro opgeknapt. Hiervoor zijn een inventarisatie en een planning gemaakt. Het Speelruimteplan wordt in het najaar vastgesteld als er voldoende inspraak is geweest en een goede visie is gemaakt.

Voor Kinderen vandaag 17:01

Eerste paal Klimpark Alphen gaat volgende week de grond in

Op dinsdag 25 februari gaat de eerst paal voor Klimpark Alphen, midden in Park Zegersloot, de grond in. Wethouder Gert-Jan Schotanus en kinderwethouder Day van der Pijl (10) zullen bij de ceremonie aanwezig zijn.

Advertorial Cultuur vandaag 14:37

In de voorjaarsvakantie valt er veel te genieten in Castellum

Tijdens de voorjaarsvakantie kun je in de bioscoop dagelijks, de héle dag in vier zalen, genieten van de beste en nieuwste films. Speciaal voor de vakantieperiode staan de grootste filmhits van dit moment op het programma!

Alphense Zendmast vandaag 13:57

Alphense zendmast op vrijdagavond roze en oranje verlicht

Op vrijdagavond 21 februari kleurt de Alphense zendmast oranje in verband met het Alphense Sportgala dat op vrijdagavond in het Parkrestaurant van Avifauna plaatsvindt. Maar tot 19:00 uur is de zendmast roze, speciaal voor de winnaar van de verjaardagsactie.