Josh Walet

In deze impressiefilm krijg je een indruk van het vernieuwde Rode Dorp

De komende jaren worden 172 sociale huurwoningen van Woonforte in het Rode Dorp in Alphen gesloopt en vervolgens vervangen door nieuwbouw. Met een impressiefilm laat Bloemen Architecten zien hoe het vernieuwde Rode Dorp er straks uit komt te zien.

Het is een groot project, de sloop en nieuwbouw van het Rode Dorp. Daarom zal dit ook gefaseerd plaatsvinden. Er zijn in totaal drie fases, waarbij iedere fase zijn eigen herkenbare architectuur krijgt. Hierbij is rekening gehouden met kenmerkende details van de huidige bebouwing, welke op een nieuwe en moderne manier terugkomen in het ontwerp van de woningen.

Ook aan duurzaamheid wordt gedacht. De nieuwe eengezinswoningen zijn nul-op-de-meter-woningen: zeer goed geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen en iedere woning krijgt een eigen bodemwarmtepomp. De woningen worden gemaakt in de fabriek en afgebouwd op het terrein. De bouw zal daardoor snel verlopen.

Sinds een aantal weken zijn de bewoners van de woningen die in de eerste fase worden gesloopt, uit hun woningen vertrokken. Daardoor staan veel woningen momenteel leeg. Door aanhoudende overlast van jongeren die ’s avonds actief zijn en rondstruinen in het Rode Dorp, is het bouwterrein voor de sloop eerder dan gepland afgezet. Extra beveiliging moet ervoor zorgen dat buurtbewoners zich niet onveilig voelen.

Hieronder zie je een impressiefilm van de nieuwe wijk.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 14:30

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok. 

Advertorial Overige vandaag 10:39

Gebarencursus in AquaRijn gaat weer van start

Vanaf woensdag 10 februari start een nieuwe gebarentaalcursus voor beginners (NGT). De cursus duurt twaalf weken en vindt plaats in Buurthuis AquaRijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Overige vandaag 09:02

Sponsorpaal compenseert inzamelingsacties Alphense Voedselbank

Door alle maatregelen rondom corona heeft Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken al tien maanden geen inzamelingsacties kunnen houden in supermarkten. Daarom plaatste de Voedselbank deze week een zogeheten sponsorpaal bij Albert Heijn Konincks in Koudekerk. Andere supermarkten in Alphen volgen binnenkort.