Archieffoto

In deze periode wordt het Alphense bruggedicht geschilderd op de Alphense Brug

Wachten voor de Alphense Brug is binnenkort nooit meer hetzelfde. Op de onderzijde van de Alphense Brug wordt in drie nachten tussen 14 april en 8 mei namelijk een bruggedicht geschilderd. Het gedicht is geschreven door Kimm Mulder. Lees hier alles over de werkzaamheden.

De uitvoering duurt naar verwachting drie avonden en nachten in een weekend. Voor het schilderwerk staan vier weekenden tussen 14 april en 8 mei ingepland. Dit in verband met het weer. “Voor het schilderwerk moet het weer wel goed en droog zijn”, laat de organisatie weten. Tijdens de werkperiode wordt hier dagelijks om 13:30 uur aangegeven of de werkzaamheden die avond doorgaan.

Uitvoering

Het werk aan de Alphense Brug zal plaatsvinden buiten de reguliere bedieningstijden van de brug. Dit zodat er geen hinder voor weg- en vaarverkeer wordt veroorzaakt. Tijdens de werkzaamheden staat de brug omhoog, maar overdag is de brug toegankelijk voor voetgangers, fietsers, ov en hulpdiensten. Moet jij toch tijdens de werkzaamheden naar de overzijde? Dan word je omgeleid via de Swaenswijkbrug.

De periodes dat er gewerkt zou kunnen aan de brug zijn:

  • Vrijdag 22:00 uur 14 april – maandag 17 april 2023 06:00 uur
  • Vrijdag 22:00 uur 21 april – maandag 24 april 2023 06:00 uur
  • Vrijdag 22:00 uur 28 april – maandag 1 mei 2023 06:00 uur
  • Zaterdag 21:00 uur 6 mei – zondag 7 mei 2023 08:00 uur
  • Zondag 21:00 uur 7 mei – maandag 8 mei 06:00 uur

In deze werkperiodes wordt uitsluitend gewerkt tijdens de volgende uren in de avond en nacht.

  • Vrijdag 22:00 tot zaterdag 06:00 uur
  • Zaterdag 21:00 tot zondag 08:00 uur
  • Zondag 21:00 tot maandag 06:00 uur

Bruggedicht

Vorig jaar kon elke inwoner en iedereen die een connectie met Alphen aan den Rijn heeft een gedicht insturen voor onder de Alphense brug. Het idee voor het plaatsen van een bruggedicht kwam van de Alphense Silvana Spee. Voor het bruggedicht hebben uiteindelijk 136 mensen hun gedicht ingezonden, waar Kimm Mulder van uitgekozen is.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Kabalt Vuurwerk december 2023

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Tweede Kamer

Ik ben reuze benieuwd of Geert Wilders erin slaagt om alle gewenste neuzen dezelfde kant op te krijgen. Op papier is het kippiekak, maar in de praktijk is het reuze lastig. De VVD wil niet. Pieter Omtzigt doet moeilijk. BBB slaat met de vuist op tafel. Zoiets dus.

Politie en handhaving gisteren 17:09

Letselschadejurist vervolgd voor vermeende handtekeningvervalsing in Ridderhofzaak

Jurist Orlando Kadir wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. De Letselschadejurist is door een oud-cliënt, die Kadir bijstond tijdens de schadeafhandeling van de schietpartij in de Ridderhof in 2011, aangeklaagd. Er zou op een contract van Kadir een handtekening staan, echter zou de oud-cliënt deze er niet opgezet hebben.   

Politiek gisteren 14:56

Cliƫntenraad GO! voor Jeugd maakt zich zorgen

De cliëntenraad van jeugdzorgorganisatie GO! voor Jeugd is niet blij met de gang van zaken rond de overgang naar een Overheids-B.V. voor jeugdzorg. Voorzitter Ludy Heemskerk uitte haar zorgen over wachtlijsten, personeelsgebrek en communicatie. Wethouder Anouk Noordermeer haalde de kou uit de lucht met een aantal toezeggingen.