Alphens EV

In Speelruimteplan geen plaats voor kleine blokplekken

Kleine blokplekken worden opgeheven. Daarvoor in de plaats komen grotere speelplaatsen met veel meer mogelijkheden. Althans als het aan wethouder Gert-Jan Schotanus ligt. De gemeenteraad is verdeeld over het voorstel.

Kleine blokplekken zijn speelplekken met twee of drie toestellen. Hier spelen over het algemeen kleine kinderen die vanuit de omliggende woningen door hun ouders in de gaten worden gehouden. In de hele gemeente zijn er 28.
De blokplekken worden ontdaan van de speeltoestellen, maar de grond blijft beschikbaar om te spelen. "Hier komen geen parkeerplaatsen of zo", zegt wethouder Schotanus. "We kunnen er bijvoorbeeld een hinkelbaan op tekenen."
Ook kunnen ouders zelf een zandbak of ander groot speelmateriaal ‘uit de achtertuin’ halen en hun kinderen er samen met de buurkinderen mee laten spelen.

De keuze voor het opheffen van deze kleine speelplekken gaat niet zonder slag of stoot. Onder meer in Hazerswoude-Rijndijk staan vier plekken langs de Mozartlaan, die vlak bij elkaar liggen, op de nominatie om te verdwijnen. Hiervoor in de plaats zou dan één grote speelplaats een paar minuten verderop moeten komen.
Wie gaat kijken, ziet al snel dat dit betekent dat ook de kleine kinderen twee keer een brug moeten oversteken. Dat is een ongewenste situatie in het kader van de veiligheid.

Inspraak
Een mooi plan op de tekentafel blijkt hier in de praktijk niet te werken. Schotanus is van plan om alsnog het participatietraject in te gaan met de omwonenden. De gemeenteraad wacht af wat uit dit overleg en andere inspraak van inwoners komt.

De inspraak in het nieuwe Speelruimteplan van kinderen, ouders en organisaties gaat pas in als het gaat om de inrichting van de nieuwe of te renoveren speelplaats. Dit betekent dat in het Speelruimteplan geen rekening is gehouden met de locatie en of deze wel geschikt wordt gevonden door de gebruikers.

Blokplekken
De blokplekken die de komende vier jaar worden opgeheven zijn:

Alphen aan den Rijn
Wilhelmina Druckerstraat
Marketentster
Donizettihof
Schelfhorst
Ooievaarspad (3x)
Weteringpad/Canadalaan
Stoelmatter (2x)
Oosterbegraafplaats
Van Dijkstraat
Marie Houtmanstraat
Betsy Perkstraat
Dennevlam

Benthuizen
Vrijheidslaan (2x)
Christinastraat (2x)

Hazerswoude-Dorp
Hendrik Avercampplantsoen
Rubenslaan

Hazerswoude-Rijndijk
Mozartlaan (4x)

Boskoop
Wilhelminalaan


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!