PR Arriva

Inchecken met je betaalpas? Bij Arriva kan dat sinds kort in Alphen aan den Rijn

Reizen in de bussen van Arriva in Alphen aan den Rijn is nu nog makkelijker. Reizigers kunnen behalve met hun OV-chipkaart, vanaf 5 oktober ook in- en uitchecken met een betaalpas of creditcard - ook op een mobiel. In steeds meer provincies en regio’s is deze nieuwe betaalvorm in het OV beschikbaar.

Betalen in het OV gaat de komende jaren veranderen

De OV-chipkaart krijgt een opvolger en er komen nieuwe betaalvormen bij. Reizigers bepalen straks zelf hoe zij willen betalen. Daardoor wordt reizen met het OV steeds slimmer en makkelijker. Deze nieuwe betaalvormen worden door de gezamenlijke OV-bedrijven en Translink landelijk ingevoerd onder de naam OVpay. In- en uitchecken met een betaalpas of creditcard is een van die nieuwe betaalvormen. 

Waarmee betaal je?

Reizigers van Arriva in Zuid-Holland kunnen vanaf 5 oktober in- en uitchecken met:

  • een contactloze betaalpas van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Rabobank, RegioBank of SNS;
  • een contactloze creditcard van Mastercard of Visa (uitgegeven door ICS);
  • buitenlandse contactloze betaalpassen of creditcards van Maestro, VPAY, Mastercard en Visa;
  • een smartphone of wearable die voor contactloos betalen is gekoppeld aan één van de bovengenoemde betaalpassen en creditcards; de bestaande OV-chipkaart en barcode.

Hoe werkt het?

Reizen met een betaalpas werkt precies hetzelfde als met de OV-chipkaart. Een reiziger checkt bij het instappen bij de kaartlezer in, vooraan in de bus, met een betaalpas/creditcard of een mobiele betaalpas/creditcard op de smartphone. Bij het verlaten van de bus checkt de reiziger met dezelfde betaalpas uit bij de kaartlezer.

De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. In een later stadium wordt het ook mogelijk om een abonnement of kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas of creditcard. De kosten van gemaakte reizen op één dag worden bij elkaar opgeteld en de volgende dag als één totaalbedrag afgeschreven; dat totaalbedrag is zichtbaar voor de reiziger op het betaaloverzicht van de betreffende bank of creditcardverstrekker. 

Tips in- en uitchecken: gebruik de juiste kaart

Houd één en dezelfde betaalpas voor de kaartlezer bij zowel het in- als uitchecken. Haal deze uit de portemonnee of het telefoonhoesje of selecteer deze bewust op de mobiele telefoon. Zo wordt de juiste pas gescand en het juiste tarief berekend.

Een betaalpas/creditcard en een mobiele betaalpas/creditcard, ook wanneer deze aan dezelfde rekening gekoppeld zijn, worden als twee afzonderlijke passen gezien. Let er dus op dat met dezelfde pas in- en uitgecheckt wordt.

Straks in heel Nederland

In- en uitchecken met je betaalpas of creditcard is onderdeel van het landelijke innovatieprogramma OVpay waarin OV-bedrijven, Translink, de OV-autoriteiten en banken samenwerken. De nieuwe betaalvormen worden gefaseerd ingevoerd in de periode 2021-2024.

De bussen van Arriva worden voorzien van herkenbare logo’s en informatie, zodat reizigers weten dat ze kunnen in- en uitchecken met een betaalpas of creditcard.

Informatie voor Arriva-reizigers over OVpay is te vinden op arriva.nl/ovpay. Informatie over de introductie van nieuwe betaalvormen in het OV, je eigen reisoverzicht en een overzicht waar reizen met je betaalpas mogelijk is, is te vinden op: www.ovpay.nl


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.