Josh Walet
Advertorial JA in de Horeca

Indy (18) zegt JA in de Horeca: “Als je op zoek bent naar een tweede thuis, dan moet je hier komen werken”

Als 15-jarige jongen begon Indy (18) achter de bar, maar inmiddels heeft hij zich bij Bar Biefstro DAAN opgewerkt tot ‘Maître’. “Als Maître ben ik naast gastheer ook de supervisor van het bedienend personeel en verantwoordelijk voor de communicatie tussen de bediening en de keuken.”

Bar Biefstro DAAN staat voor een gezellige ambiance, waar het bedienend personeel aan bijdraagt. Je kunt hier niet alleen genieten van de beste biefstuk, maar ook van ander lekker eten. “Het mooie van ons bedrijf- of nou ja, Daan haar bedrijf natuurlijk, is dat de chemie onderling en ook tussen de keuken en de bediening zo goed is. Ik denk dat dat het mooiste is, dat je met zoveel plezier je werk kunt doen. Alleen dan kun je het plezier ook overbrengen op de gasten”, vertelt Indy enthousiast.

'Het zijn vrienden geworden'

Met een grote glimlach op zijn gezicht legt Indy dat verder uit. “Wat ik het leukste vind aan de horeca is dat wanneer gasten chagrijnig binnen komen lopen, jij ervoor kan zorgen dat ze met een grote glimlach terug naar huis gaan. Je kunt mensen echt heel erg blij maken”, glundert hij. Hoe hij dat doet? “Ik denk dat het al begint met de gasten met energie ontvangen. Maar de kunst is dat je snel aanvoelt hoe mensen er in staan, welke grapjes je kan maken en welke niet. Wanneer je dat onder de knie hebt kun je heel snel het juiste zeggen en eigenlijk een soort vriendschap opbouwen met de gast. Ik heb dat echt met meerdere vaste gasten, dat zijn gewoon m’n vrienden geworden.”

Maar niet alleen met de gasten heeft Indy een vriendschap opgebouwd, ook zijn collega’s ziet hij als zijn vrienden. “Het is altijd gezellig met elkaar, we kunnen echt lachen en gieren. Maar als het moet dan gaat de knop om en dan gaan we er met z’n allen keihard voor. Aan het einde van de avond heb je met z’n allen dan het gevoel van ‘dit hebben we mooi weer gedaan met elkaar’. En dan is het weer super gezellig, doen we een sluitdrankje met elkaar, zitten gezellig te praten of we doen soms een potje 30 Seconds.” Ook tussen de keuken en de bediening is de sfeer goed, vertelt Indy. “Mijn beste vrienden werken in de keuken, terwijl ik ze voordat ik hier kwam werken niet eens kende.”

Een vrije avond

Indy heeft mooie plannen voor de toekomst. Niet alleen gaat hij volgend jaar beginnen aan een studie bedrijfskunde, waarvan hij vooral de leidinggevende aspecten wil gaan inzetten in zijn huidige functie, maar hij heeft nog een ambitieus plan. “Misschien dat ik nog meer kan gaan doen voor Daan, zodat zij ook gewoon een keer een dag of twee vrij neemt. Dat gaat ze natuurlijk nooit doen, maar dat lijkt me echt heel vet. Dat ze gewoon zegt, ‘Doe jij het vanavond maar Indy, ik blijf vandaag thuis’. Dat zou echt de kroon op m’n werk zijn.”

Indy zegt JA tegen werken in de Horeca. Word jij zijn nieuwe collega? Solliciteer direct op één van de openstaande vacatures bij Bar Biefstro Daan. Of neem een kijkje bij de andere horeca vacatures op JAindeHoreca.nl.


Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:45

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 21 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van de zesde editie van de Alphense Avond4Daagse en de opbouw van het Zomerspektakel aan het meer tot aan een onveilige busluifel en een klemgereden bestuurder. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Alphens Restaurantweek 2023 gisteren 14:53

Laatste kans: lever je bonnetje in en maak kans op een reis naar Jordanië

Deze maand vond de Alphens Restaurantweek plaats. Elf dagen lang kon je genieten van heerlijke meergangendiners voor een smakelijke prijs. Aan deze editie zat ook een avontuurlijke twist; met jouw etentje maak je namelijk kans op een reis. Lever nog snel je bonnetje in en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

Kunst in Alphen gisteren 13:02

Kunst in Alphen: De zoektocht als vorm van belang

Wat staat er in Alphen aan den Rijn allemaal aan kunst? Om bewuster te worden van al het moois in Alphen zoekt Alphens het voor je uit: welke kunstenaar schuilt hierachter, wat is het verhaal erachter en waar is deze te zien?

Wonen en bouwen gisteren 11:17

Iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden

Weet jij nog dat je uit huis ging? Waarschijnlijk kreeg je hulp van je ouders, vrienden of familie en waren zij er als het even niet mee zat. Maar wat als je dat niet hebt?