Informatiebijeenkomst ANWB Automaatje

Vanaf 18 oktober gaat de Automaatje-service van ANWB rijden in de gemeente Alphen aan den Rijn en omgeving. Het is een gezamenlijk initiatief van Tom in de buurt, ANWB en de gemeente en belooft een aanvulling op de bestaande vervoersvoorzieningen van de Tommobiel te zijn.

Ouderen kunnen dan gebruikmaken van een persoonlijk chauffeur, die als vrijwilliger ritten verzorgt tegen een lage vergoeding. Op 14 september van 10.00 uur tot 12.00 uur is een informatiebijeenkomst gepland in de wijk Kerk en Zanen. Aanmelden is niet verplicht, maar dit kun je wel via Facebook doen.

Wethouder Han de Jager sprak zich eerder al positief uit over dat het initiatief naar Alphen komt: "Automaatje is een nieuw antwoord op specifieke problematiek: namelijk vereenzaming door verminderde mobiliteit", aldus De Jager. Behalve mobiliteit draagt het ook bij aan het sociale aspect. "Als mensen wekelijks vervoerd moeten worden, ontstaat op den duur een band tussen de mensen door het wekelijkse contact. Dit geeft de minder mobiele Alphenaren een kans om hun sociale netwerk weer op te bouwen."

Het concept ANWB Automaatje loopt verder al succesvol in ruim 40 andere gemeenten in Nederland en breidt zich continu uit.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 08:43

Persoon onder invloed springt meerdere keren van trap

In de nacht van zondag 17 op maandag 18 november reageerde de politie op een persoon die onder invloed van drugs compleet door het lint ging. Hierbij raakte de persoon en een agent gewond.

Evenementen gisteren 11:53

Begin december opnieuw Midwinter Fair in Archeon

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december vindt de 17e editie van de Midwinter Fair in Archeon plaats. Tijdens het winterse festival gaat Archeon terug naar de oorsprong, naar de viering van de Midwinter.

Advertorial Horeca 16 nov. 2019 15:31

Voel je thuis bij Snackbar de Van Nesstraat

Als je binnenkomt word je ontvangen met een glimlach. En sinds kort bieden ze ook tafelservice aan. Welkom bij Snackbar de Van Nesstraat.

Evenementen 16 nov. 2019 14:02

Sinterklaas gearriveerd in het Alphense centrum

Sinterklaas en zijn Pieten zijn zaterdagochtend weer aangekomen in Alphen aan den Rijn. De goedheiligman kwam rond 11:30 uur aan op het Rijnplein, waar duizenden ouders en kinderen zich hadden verzameld.