Bibliotheek Rijn en Venen

Informatiebijeenkomst Europese Parlementsverkiezingen in Bibliotheek Alphen Centrum

De Europese Parlementsverkiezingen vinden plaats op donderdag 6 juni. Bibliotheek Rijn en Venen organiseert op woensdag 29 mei van 19:00 – 20:30 uur een informatiebijeenkomst in Bibliotheek Alphen-Centrum. Je leert onder andere waar deze verkiezingen over gaan en welke thema’s er spelen. Na deze informatiebijeenkomst ga je goed voorbereid naar de stembus!

Iedere stem telt, maar stemmen kan best ingewikkeld zijn. Tijdens een interactieve bijeenkomst komen allerlei vragen voorbij. Wat doet het Europese Parlement precies? Welke rol speelt Nederland en welke onderwerpen spelen er bij verschillende partijen? Ook is er ruimte voor vragen en wordt uitgelegd hoe stemmen werkt. De Gemeente Alphen aan den Rijn doet dit jaar namelijk mee met een proef met een ander stembiljet. Uiterlijk donderdag 23 mei ontvangen inwoners hun stempas.

Aanmelden

Iedereen is welkom: of je nu veel of weinig kennis hebt over politiek, of je voor het eerst stemt of voor de vijftigste keer. Aanmelden is gratis en kan via de online agenda van de Bibliotheek via deze website.

De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met ProDemos.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 16:03

Groei deze zomer met Let's Recruit!

De zomer is aangebroken! De tijd om na te denken over nieuwe stappen in je carrière: wil je je in je huidige gebied ontwikkelen of ben je klaar voor een switch? Let’s Recruit! houdt je via Instagram op de hoogte van het nieuwste vacatureaanbod. Volg ze nu en maak kans op een zomerse prijs! 

Maatschappelijk vandaag 14:35

Ladies Circle Groene Hart overhandigt cheque van 1.000 euro aan het Jeroen Heitzman Accufonds

Met de Circle Cycle ’24 heeft Ladies Circle Groene Hart € 1000 bijeen gefietst voor het Jeroen Heitzman Accufonds van de Alphense Fietsmaatjes. Op zondag 21 april fietsten vijfenveertig gesponsorde deelnemers deze tocht van 24 kilometer langs de mooiste plekken rondom Alphen aan den Rijn. Dat leverde een cheque van € 1000 euro op, die op 12 juli door Marjon van Rijs en Emmy Rijnsburger aan het fonds is overhandigd.

Overige vandaag 13:42

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn groot succes

Op woensdag 2 juli vond er een waardevolle en informatieve scootmobielcursus plaats bij Atletiekvereniging AAV'36. Deze cursus, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) Alphen aan den Rijn in samenwerking met Welzorg, Vegro en Ergozorg, bood scootmobielgebruikers de kans om hun rijvaardigheden te verbeteren en hun kennis van verkeersregels op te frissen. Daarnaast konden deelnemers die nog niet over een eigen scootmobiel beschikten er kennis mee maken.

Maatschappelijk vandaag 12:08

Wheels 4 Rescue schenkt ambulance aan ziekenhuis in Gambia

Tijdens hun vakantie in Gambia zagen Sjaak en Hester Zevenhoven de zorgwekkende staat van de gezondheidszorg. Veel ziekenhuizen zijn verouderd, slecht uitgerust en kampen met een tekort aan medicijnen en gekwalificeerd personeel, wat leidt tot hoge kosten en beperkte toegang tot zorg. De kinder- en moedersterftecijfers behoren tot de hoogste ter wereld door een gebrek aan prenatale zorg en gezondheidseducatie.

Verkeer en vervoer vandaag 10:29

Vakantiedrukte: Tips voor een soepele reis op Zwarte Zaterdag

Zaterdag 20 juli is het weer zover: Zwarte Zaterdag. Deze dag staat bekend als een van de drukste verkeersdagen van het jaar, wanneer miljoenen Europeanen massaal op vakantie gaan. De wegen naar populaire vakantiebestemmingen, zoals Zuid-Frankrijk, Spanje en Italië, raken overvol en files zijn onvermijdelijk.