Josh Walet

Informatiecentrum De Aarhof komende zaterdag geopend

Het informatiecentrum voor de modernisering van De Aarhof heeft veel belangstelling gehad van passanten en mensen die hiervoor speciaal het winkelcentrum bezochten. De verzamelde input wordt onderzocht en verwerkt in het ontwerp en de processen. Vanaf 1 november zal het informatiecentrum voorlopig haar deuren weer sluiten. Om iedereen een kans te geven het centrum te bezoeken en input te leveren zal het ook op zaterdag 30 oktober geopend zijn van 13:00 tot 17:00.

Bezoekers van het informatiecentrum hadden overwegend positieve feedback over de opwaardering van de Aarhof, het woningprogramma en de architectuur. De vragen van bezoekers gingen met name over het kopen of huren van een nieuwe woning en schaduwwerking van de torens. Ook is er veel input geleverd door de bezoekers. Denk bijvoorbeeld aan de look and feel van het nieuwe winkelcentrum, branchering en communicatie en logistiek tijdens de bouw. Daarnaast is veel gesproken over de verkeersveiligheid rondom winkelcentrum De Aarhof en de parkeergarage.

SB Real Estate waardeert de geleverde input zeer en houdt hiermee rekening in de verdere uitwerking van het ontwerp en de processen. Speciale aandacht wordt nu bijvoorbeeld gegeven aan de mogelijkheid de torens om te wisselen. De schaduwwerking concentreert zich dan nog meer op het winkelcentrum zelf. De schaduwwerking op de terrassen en omliggende bebouwing wordt hierdoor flink gereduceerd. De eerste onderzoeken zijn veelbelovend.

Omdat SB Real Estate iedere Alphenaar de kans wil geven om input te leveren, opent het centrum ook zaterdag 30 oktober van 13:00 tot 17:00 haar deuren. Daarna zal het voorlopig gesloten zijn. Het centrum zal weer openen zodra er nieuwe informatie beschikbaar is, bijvoorbeeld over het ontwerp of over de woningenverkoop en -verhuur. In de tussentijd zijn input en vragen altijd welkom via participatie@aarhof.nl.


Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.