Josh Walet

Informatiecentrum in De Aarhof is er voor Alphenaren: “We gaan de dialoog aan met inwoners”

Ben jij al in het informatiecentrum in winkelcentrum De Aarhof geweest? Ontwikkelaar SB Real Estate heeft het voormalige pand van Esprit ingericht als huiskamer, waar je terecht kunt met vragen over en ideeën voor de modernisering van De Aarhof.

Als we op donderdagmiddag het informatiecentrum binnenlopen worden we verwelkomd door Marcel Dammers van SB Real Estate. “Dit informatiecentrum is een plek waar we inwoners informeren en alles wat we weten met hen delen. We zijn hier om informatie te geven en de vragen van mensen te beantwoorden. We begrijpen dat er vragen zijn bij zo’n groots en ingrijpend project”, legt Dammers uit.

Maar wat SB Real Estate in het informatiecentrum ook doet is de dialoog aangaan met inwoners. “Het gaat niet alleen om het zenden van informatie, maar ook om het verzamelen van input. We nemen inwoners serieus en dat willen we laten zien”, legt Dammers uit.

Materiaal afstemmen op vragen

“Een populaire vraag is of er al woningen te koop zijn. Dat is nog niet het geval, maar het is wel fijn om te horen dat zoveel mensen interesse hebben in de woningen die we gaan realiseren”, vertelt Dammers. Ongeveer de helft van de woningen zijn bedoeld voor de kleinere portemonnee. “Het toevoegen van woningen is een belangrijk onderdeel van het plan, we realiseren woningen waar behoefte aan is. Bewust zit een groot deel van de woningen in betaalbare en middeldure prijsklasse.”

Daarnaast krijgt SB Real Estate veel vragen over de schaduwwerking. “Dat is een vraag die vooral speelt bij omwonenden. ‘Heb ik straks nog wel zon in mijn tuin?’. Omdat daar veel vragen over waren, hebben we het materiaal in het informatiecentrum uitgebreid. Aan de hand van een boekje met studies naar zon en schaduwwerking leggen we dan uit hoe dat er in de praktijk aan toegaat als de woontorens er straks staan.”

Er liggen ook boekjes met schetsontwerpen die een impressie geven van de vernieuwde Aarhof. “Van inwoners horen we bijvoorbeeld graag welke sfeer van het winkelcentrum hen aanspreekt. Hoe het interieur eruit komt te zien staat namelijk nog niet vast. Daarom horen we graag de mening van inwoners”, vertelt Dammers. “Het wordt uiteindelijk een winkelcentrum voor inwoners van Alphen aan den Rijn en omgeving, dus het is belangrijk dat zij mee kunnen denken.”

Input van inwoners meenemen

Bij SB Real Estate luisteren ze echt naar de input van inwoners. “We willen wat met de input van inwoners doen. Een mooi voorbeeld is dat inwoners op de plattegronden die we ter beschikking hadden gesteld, openbare toiletten misten. Dat hebben we meerdere keren gehoord, dus dat gaan we nu meenemen in de plannen. Maar denk ook aan toegankelijkheid van het winkelcentrum voor mindervaliden”, zegt Dammers. “Daarnaast zijn er veel vragen over het omwisselen van de torens. De schaduwwerking concentreert zich dan meer op het winkelcentrum en minder op het publieke domein. We doen nu concreet onderzoek naar de impact ervan op het plan, naar aanleiding van de input van de bezoekers.”

Het informatiecentrum is geopend sinds 13 augustus. Tot wanneer blijft het informatiecentrum dan geopend? Een einddatum kan Dammers nog niet noemen. “Dat is volledig afhankelijk van de behoefte van inwoners. Het is nu misschien rustig, maar als er aan het eind van het jaar bijvoorbeeld weer meer bekend wordt over de plannen en er nieuwe informatie naar buiten komt, kan ik me voorstellen dat er veel behoefte is aan een plek als deze, waar inwoners terecht kunnen met hun vragen. Voorlopig hebben we dan ook zeker de intentie om het informatiecentrum te blijven gebruiken.”

Ben jij nog niet langs geweest bij het informatiecentrum in De Aarhof? Het informatiecentrum is op dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 13:00 tot 17:00 uur.


Meer nieuws

Overige vandaag 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige vandaag 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie vandaag 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 vandaag 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek vandaag 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.