Gemeente Alphen aan den Rijn

Informatiemarkt om vergroenen voortuinen te stimuleren

Begin augustus vond er een informatiemarkt plaats op de Lauwers in Alphen. Het thema? Operatie Steenbreek, een landelijk initiatief om het vergroenen van particuliere voortuinen te stimuleren.

De informatiemarkt werd georganiseerd door Gemeente Alphen aan den Rijn, in samenwerking met IVN Natuureducatie en vereniging Groei & Bloei (liefhebbers van tuinen en tuinieren). Bezoekers kregen daar informatie over het vergroenen van hun tuin en over de mogelijkheden die er zijn voor het krijgen van een subsidie van de gemeente voor regentonnen en groene daken. Er was ook een tuinontwerper aanwezig om vragen over de inrichting van de tuin te beantwoorden.

Centraal stond Operatie Steenbreek. “Een van de speerpunten van Operatie Steenbreek is de vervanging van stenen door planten. Maar ook het opvangen van regenwater en het hergebruiken ervan is belangrijk”, laat de gemeente weten. “Als inwoners hiervoor kiezen, helpen zij hun wijk klimaatbestendig te maken en wateroverlast tegen te gaan. In een groene tuin kan water bij fikse regenbuien makkelijker de grond intrekken. Ook zorgt groen voor meer verkoeling bij extreme warmte. Stenen houden de warmte juist vast. En meer groen leidt tot een fijner leefgebied voor insecten, vogels en kleine dieren.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Cabaret vandaag 10:59

Marlon Kicken: de cabaretier die het leven tekent

Met een ontwapenende glimlach en een relaxte houding betreedt Marlon Kicken het podium, klaar om zijn publiek mee te nemen op een reis door zijn eigen getekende wereld. Deze goedlachse cabaretier heeft zichzelf op de kaart gezet als een meester van de humor, gewapend met een gezonde dosis zelfspot.

Politiek vandaag 09:53

Leefomgeving Alphen Centrum en Park Zegersloot

In de gebiedsagenda 2024-2027 voor Alphen Centrum en Park Zegersloot gaat het over de leefomgeving van een stedelijk gebied en een aansluitend recreatiegebied. Belangrijk zijn het vergroenen van het stedelijk gebied met een goede aansluiting naar het recreatiegebied, betere verkeersveiligheid vooral voor fietsers en voetgangers en meer ontmoetingsplekken.

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.