Gemeente Alphen aan den Rijn

Informatieplicht energiebesparing voor bedrijven

Voor ruim 600 bedrijven en instellingen in de gemeente Alphen aan den Rijn is sinds dit jaar de informatieplicht energiebesparing van kracht.

Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen tot het treffen van energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Sinds 1 juli 2019 moeten bedrijven en instellingen die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas verbruiken ook met een rapportage aangeven welke energiebesparende maatregelen zij hebben getroffen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een E-Loket beschikbaar gesteld waar de rapportage ingediend kan worden. De bedrijven en instellingen uit onze regio die niet gerapporteerd hebben, worden aangeschreven door de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) om dit alsnog te doen.

Met de informatieplicht willen overheid en bedrijfsleven energiebesparing versnellen. Bijkomend voordeel is dat energiebesparende maatregelen ten opzichte van de investering al snel geld opleveren. "Om in 2050 een energieneutrale gemeente te zijn, is het belangrijk dat iedereen; zowel overheid en inwoners, als verenigingen en ondernemers, zijn steentje bijdraagt om energie te besparen", aldus wethouder Duurzaamheid Leo Maat.

In samenwerking met de VOA organiseert de ODMH inloopbijeenkomsten op 21 en 24 oktober voor bedrijven en instellingen. Hier kunnen vragen gesteld worden over het indienen van de rapportage.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 11:40

Happy New Studio!

Studio86 is helemaal vernieuwd zodat er nóg hippere foto's gemaakt kunnen worden!

Advertorial Evenementen 18 jan. 2020 16:10

Twee dagen feest in Alphen aan den Rijn!

Nog drie weken en het is zover! Vrijdag 7 en zaterdag 8 februari zijn er niet één maar twee nieuwe feesten in Alphen: Das Winterfest en Winterlake. Heb jij al tickets?

Advertorial Winkels 18 jan. 2020 13:20

Feestelijke opening 'Word eens wakker!'

Alphen aan den Rijn is binnenkort een bijzondere winkel rijker. Op De Werf opent Mariska van der Haven op zaterdag 1 februari haar winkel met de naam ‘Word eens wakker’. Het betreft een winkel in tweedehands dameskleding. Alle stukken hebben een duurzaam predicaat. De feestelijke grand opening is die dag van 10:00 tot 16:00 uur.

Calamiteiten 18 jan. 2020 12:21

Grootschalige verkeerscontrole in Alphen

Op vrijdag 17 januari vond er een paar uur lang een grootschalige verkeerscontrole plaats op de Genielaan in Alphen, nabij de Hoorn. Hierbij zijn onder andere meerdere voertuigen in beslag genomen. 

Overige 18 jan. 2020 12:06

Alphense Steven in actie voor Het vergeten kind

De 16-jarige Steven Heppener uit Alphen aan den Rijn, gaat op 20 januari 2020 een poging doen om het wereldrecord indoor karten te verbreken. Dit doet hij voor het goede doel ‘Het vergeten kind’.

Overige 18 jan. 2020 11:33

Beste Dakar Rally ooit voor Tim en Tom Coronel

Tim en Tom Coronel hebben de finish van de Dakar Rally in Saudi-Arabië gehaald. Met het volbrengen van de race bereikte de tweeling ook nog het beste resultaat in de rangschikking ooit. Ze wisten de 27e plaats in de eindrangschikking te behalen.