Ingelaste persconferentie over toename aantal coronabesmettingen

Geen aangescherpte coronamaatregelen, maar wel een duidelijke boodschap: "Onze aandacht mag niet verslappen. Het levensgevaarlijke virus is nog steeds onder ons." Dat meldde minister Grapperhaus op woensdagavond 22 juli tijdens een ingelaste persconferentie in verband met de toename van het aantal coronabesmettingen. 

De minister wees Nederlanders op het belang van de regels die nu gelden. Dit omdat het aantal coronabesmettingen weer toeneemt. In een week tijd is het aantal besmettingen bijna verdubbeld, zo meldde het RIVM op dinsdag. De boodschap van minister Grapperhaus was kort, maar wel duidelijk: "Wil je leuke dingen blijven doen? Houd je dan aan de regels. Als we met zijn allen de drukte opzoeken, dan kan het zomaar zijn dat burgemeesters lokaal moeten ingrijpen. Dat heeft negatieve gevolgen voor onszelf, maar ook voor ondernemers die dan hun deuren moeten sluiten. We moeten dit met elkaar doen."

Op het coronadashboard dat speciaal is ontworpen om de actuele situatie omtrent corona in de gaten te houden, wordt nauw gemonitord hoeveel coronabesmettingen er zijn per gemeente. GGD Hollands Midden liet vandaag weten dat ze blij zijn om te zien dat het aantal mensen dat zich laat testen toeneemt, dit na de oproep om je ook bij milde klachten te laten testen. Door de toename van het aantal tests, is de wachttijd wel iets langer. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 18:33

Alphens Restaurantweek: Brasserie de Alphense Burgemeester

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Brasserie de Alphense Burgemeester!

Overige vandaag 14:20

TikTokkers klimmen over hek kinderboerderij voor filmpje

De rust van de dieren bij Kinderboerderij Bospark in Alphen werd afgelopen woensdagavond abrupt verbroken door een paar meiden die over het hek klommen. Zij wilden ’s avonds laat een filmpje opnemen voor op de populaire app TikTok.

Calamiteiten vandaag 13:18

Fietsendiefstallen rondom zaterdagmarkt toegenomen

Er zijn de afgelopen weken veel aangiften bij de politie gedaan van diefstal van elektrische fietsen. Opvallend, zo zegt de politie, is dat de dieven vooral fietsen stelen die geplaatst zijn bij de zaterdagmarkt.