Alphens

Inhaalslag om buitenruimte flink op te knappen

Wethouder Relus Breeuwsma meldt dat in de hele gemeente Alphen aan den Rijn de buitenruimte wordt opgeknapt. "We gaan een inhaalslag maken, vooral in de dorpen."

Een relatief kleine maar belangrijke ergernis voor veel inwoners van de gemeente is de toestand van de buitenruimte. Daarbij gaat het niet om maaibeleid, waarbij wilde inheemse bloemen en planten mogen groeien en bloeien om de insectenstand op peil te houden. Het gaat vooral om rotonden en bermstroken waar onkruid welig tiert tussen fraaie bomen en struiken.

"Er zijn de afgelopen tijd veel gesprekken gevoerd, vooral in de dorpen door wethouder Schotanus, waarbij is geconstateerd dat we achter de feiten aanlopen", geeft Breeuwsma ruiterlijk toe. "Er gaat inderdaad best het een en ander mis. Maar vooral de geringe communicatie hierover steekt."

Er moet nu een goede strategie komen voor de komende 15 tot 20 jaar inclusief een budget voor reconstructies.

Op de foto een bloeiende berm zoals het wel moet


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.